NAPUSTIO NAS JE VITEZ BOKSA: Dragan Bojić izgubio bitku života

Dragan Bojić(64), proslavljeni prvologaški bokser, iz vremena Prve lige u SFRJ, kada je ovaj sport imao ogroman broj pristalica, preminuo je juče, pošto je izgubio borbu protiv teške bolesti.
Nazivan „ vitezom boksa“, dok je branio boje Loznice, Metalca iz Valjeva i tuzlanske Slobode, Bojić je bio, kao retko ko, nepodeljeni miljenik poblike, bez obzira da li meč bio kod kuće ili u gostima.Vrhunski uspešan bokser, koji skoro nije znao za poraz, tako je hodao i kroz život,ostajući omiljen, ne samo u rodnim Runjanima, kod Loznice, već i u čitavoj Srbiji i bivšim JU republikama, današnjim državama.

Radovao se, kao malo dete, vaskrsnuću boksa u Srbiji i regionu, kao i zbog činjenice što je Lozničanin Nenad Borovčanin na čelu BSS i što, i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, svim srcem, podržava tu „plemenitu veštinu“.
-Boks je mnoge mlade, svojevremno, zaista oplemenio, izveo na pravi put i valjano ih uputio u život, pa je, zato, meni jako drago što naša država i predsednik, i iz pedagoški, a ne samo sportskih razloga, podržavaju ovaj sport -govorio je Bojić, koji je, nedavno, nesretnim slučajem, izgubio sina Nemanju, što nikako nije mogao da preboli.

Dragan je iza sebe ostavio sinove Vladimira, Nebojšu i Nikolu i njihove porodice, i dvojicu braće, Milorada i Mila sa porodica, sa kojima se, od malih nogu do poslednjeg dana, divni slagao.Dragan Bojić će počivati na mesnom groblju u rodnim Runjanima, koje je mnogo voleo, a sudbina je htela da umre pred Vukov sabor u susednom Tršiću, čiju nijednu manifestaciju u poslednjih pola veka nije propustio.
V.Mitric

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas