Ministarka otvorila psihijatrijsku ambulantu

Slavica Đukić Dejanović otvorila nov prostor neurološke i psihijatrijske ambulante u Opštoj bolnici u Loznici. Prethodno, prilikom obilaska Doma zdravlja u Malom Zvorniku prisustvovala i otvaranju dograđenog dela Službe hitne pomoći.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović razgovarala je, u lozničkom Domu zdravlja „Dr Milenko Marin“, s direktorima domova zdravlja okolnih opština, a potom je u Opštoj bolnici svečano otvorila neurološku i psihijatrijsku ambulantu.

Đukić Dejanović je rekla da je tokom sastanka imala priliku da čuje kakav oblik saradnje imaju te zdravstvene ustanove u interesu građana tog kraja, kao i na koji način imaju podršku jedinica lokalne samouprave.

Ministarka je dodala da su tu prisutni i brojni problemi, pošto je to endemski kraj kada je u pitanju nefropatija, naglasivši da se problemi hemodijalize moraju rešavati na bolji način, kao i da je neophodno obezbediti barem jedno sanitetsko vozilo i više terenskih, kako bi pacijenti imali komfornije uslove transporta.

Prema njenim rečima, palijativa i skrininzi treba da budu osnovni zadatak za poboljšanje pravovremenog otkrivanja i dijagnostikovanja određenih bolesti, uz što kvalitetnije lečenje.

Ukazala je da je specijalistička struktura kadrova prilično stara i da preti opasnost od stvaranja generacijskog stručnog jaza.

Đukić Dejanović je rekla da je ptipremljen plan kako bi se svi ti problemi korak po korak rešavali, naglasivši da postoji stručnost i entuzijazam, dok se načini organizacije moraju dodatno menjati, kako bi pacijent u potpunosti bio briga zdravstvene službe tog kraja, ali i cele Srbije.

Ministarka zdravlja je jutros posetila i Dom zdravlja u Malom Zvorniku i tom prilikom obišla dograđeni deo Službe hitne pomoći koji je namenjen hitnom zbrinjavanju pacijenata, kao i prostor za savetovališni i preventivni rad.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas