Mali Zvornik: Zoran Jevtić ponovo predsednik opštine

U Malom Zvorniku je u četvrtak, 25. januara, konstituisan novi saziv Skupštine opštine i izbrano rukovodstvo lokalne samouprave.
Odbornička većina na čelu sa Srpskom naprednom strankom za predsednika Skupštine opštine izbarala je Dragana Savića, uspešnog preduzetnika iz Velike Reke.
Za sekretara Skupštine opštine Mali Zvornik postavljena je Slađana Marković, diplomirani pravnik iz Culina.
Predsednik opštine Mali Zvornik i u naredne četiri godine biće Zoran Jevtić, diplomirani inženjer rudarstva, iz Sakara, dok je za zamenika predsednika opštine izabran Milisav Despotović, stručni radnik u službi javnog informisanja, iz Donje Borine.
Formirano je i Opštinsko veće opštine Mali Zvornik, a članovi su: Svetlana Tadić, iz Donje Trešnjice, Jelena Samardžić, iz Velike Reke i Nikola Vićanović, iz Budišića.
Predsednik opštine rekao je da je konstituisanjem Skupštine opštine i formiranjem lokalne vlasti u potpunosti sprovedena izborna volja građana i stvoreni uslovi da se u Malom Zvorniku i ubuduće sprovodi politika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
On je zahvalio svima koji su podržali izbor rukovodstva opštine, istakavši da će se zajedno sa saradnicima potruditi da opravda ukazano poverenje.
Navodeći da su u proteklom mandatu ostvareni značajni rezultati u radu lokalne samouprave i započeti brojni važni projekti, Jevtić je rekao da će novoizabrana vlast, uz podršku najvišeg državnog rukovodstva, u predstojećem periodu nastaviti još snažnije da radi i razvija opštinu Mali Zvornik.
Novi saziv Skupštine opštine u Malom Zvorniku čine 23 odbornika, koji su na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta položili zakletvu, nakon uvajanja Odluke o potvrđivanju mandata odbornika.
U vladajućoj većini je 12 odbornika Srpske napredne stranke, dok je u opoziciji ostalo 11 odbornika.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas