MALI ZVORNIK Padavine izazvale brojne probleme u selima (video)

Kiša koja danima neprekidno pada izazvala je pojavu bujica, izlivanje vodotokova i oštećenje puteva u seoskim delovima opštine Mali Zvornik.
Problema ima u skoro svim mesnim zajednicama.
Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, obišao je juče sa saradnicima većinu kritičnih deonica, radi sagledavanja situacije i obezbeđivanja neophodne pomoći stanovništvu.
On je naveo da je mehanizacija kojom raspolaže Štab za vanredne situacije upućena na teren, radi hitne sanacije posledica poplava i klizišta, koja su se pojavila na više lokacija, usled obilnih padavina.
Nakon intervencije, putevi su ponovo prohodni u zaseoku Tezga u Budušiću i Potokovići i Šahmanovići u Sakaru.
Radovi na sanaciji različitih oštećenja na infrastrukturi, usled pojave bijičnih voda, izvođeni su i u zaseoku Zverovići u Donjoj Trešnici, u Sakaru i u Donjoj Borini, na više lokacija.
Na više mesta izvršeno je čišćenje pregradnih brana i odvoda koji služe za prevenciju od poplava.
Jevtić je istakao da su mobilni timovi od preksinoć na terenu i neprekidno prate situaciju, te da će radovi na sanaciji posledica neveremena i prevenciji rizika od mogućih novih izlivanja bujičnih potoka i oštećenja stambenih i drugih objekata, puteva i ostale infrastrukture biti nastavljeni, prema prioritetima.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas