LOZNIČKU BOLNICU POSETILA DELEGACIJA IZ MINISTARSTVA

Opštu bolnicu u Loznici posetila je juče delegacija iz ministarstva, prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik  Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dr Dušan Jovanović iz Ministarstva zdravlja, predsednik Komisije za procenu prioriteta za nabavku opreme, investicije i investiciono održavanje zdravstvenih ustanova.

Kolegijumu su prisustvovali svi načelnici odeljenja, lekari i glavne sestre Opšte bolnice.

„Tema posete  je pozitivno rešen zahtev Opšte bolnice Loznica koji je upućen Ministarstvu zdravlja za nabavku opreme za centaralnu sterilizaciju – plazma sterilizator i parni sterilizator. Ministarstvo zdravlja je odobrilo finansijska sredstva u vrednosti od  30.362.000 dinara.“, istakla je dr Mira Vučetić VD direktor Opšte bolnice.

Prema njenim rečima teritorijalna nadležnost OB Loznica je  137.733 stanovnika, broj postelja je 461, godišnji broj stacionarno lečenih pacijenata (podaci za 2014. godinu ) je 13.536, godišnji broj bolničkih dana je 113.924 (podaci prema Godišnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Šabac za 2014. godinu) a, pri tome u OB Loznica je 9 operacionih sala i prosečan broj operacija godišnje jе 6. 500 ( prosečno 26 operacija dnevno).

Dr Mira je takođe istakla da je postojeća centralna sterijizacija u operacionom bloku u funkciji od  1985. godine, odnosno već 30 godina.

„U proteklih godinu dana prijavljeno je 26 kvarova na centralnoj sterilizaciji. Bolnica je angažovala ovlašćenog servisera i uz velike teškoće kvarovi su otklonjeni. Ali, zbog zastarelosti opreme i nemogućnosti obezbeđenja rezervnih delova očekivani zastoji u radu su sve veći, premašili bi sadašnjih 20 % vremenskog kapaciteta ili jedan radni dan u nedelji, što bi prouzrokovalo gubitke zbog zastoja u operativnom programu“, istakla je direktorka.

Takođe je pozitivno odgovoreno na molbu za donaciju finansijskih sredstava za pretvaranje garažnog i magacinskog prostora u prostorije za tretman infektivnog medicinskog otpada. Odobrena su sredstva u vrednosti od 842.000 dinara.

Dr Vučetić se zahvalila Ministarstvu zdravlja Republike Srbije što su prepoznali njihove probleme i što su svoje aktivnosti usmerili ka zajedničkom cilju – da zdravstvenu zaštitu učine kvalitetnijom i dostupnijom pacijentima, ka povećanju efokasnosti u radu i racionalizaciji potrošnje.

 

 

 

1 thought on “LOZNIČKU BOLNICU POSETILA DELEGACIJA IZ MINISTARSTVA

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas