Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop šabački Jerotej, uz sasluženje sveštenika iz lozničkog namesništva, u prepunom hramu Vaznesenja Gospodnjeg, podignutog na nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića. Prelepo pojanje episkopa Jeroteja,  uz miris tamjanja, učinili su svetkovanje veličanstvenim, dostojnim velikog praznika i grada koji ga svetkuje.

– Bog sam nam  je podario ovakvog duhovnog oca, duhovnog gorostasa, vladiku Jeroteja, iz čije svake reči izvire ljubav prema  rodu i Bogu, što je i srcu milo i svakojako lekovito -kaže dr Aleksandar Isaković, ugledni srpski lekar, dobitnik prestižne nagrade „Dr Draga Ljočić“ i veliki hodočasnik i čovek posvećen crkvi. -Divno je, kad se vidi i čuje, sva ova duhovna lepota i divota, čiji je nastavak veličanstvena litija od Lagatora do središta grada, kod velikog krsta, kraj Štire.

A, u litiji je bilo nekoliko hiljada Lozničana, od najmlađih do najstarijih, koji su uživali u druženju, pojanju i s radošću u srcu nosili crkvena znamenja i ikone naših svetih. U goste su stigli i mnogi žitelji susednih gradova i mesta iz bratske nam Republike Srpske.

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, kaže da je srećan što je na čelu takvog grada, „koji, uz svu savremenu infrastrukturu, i drugo što grad čini gradom, ima dušu.

– Imamo zdušnu podršku, pomoć i razumevanje „do neba“ naše države, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je najzaslužniji za svakoliko renesansu Loznice, koja je, ne tako davno, bila u društvu najnerazvijenijih opština i gradova, a sada je među desetak najrazvijenijih po mnogim aršinima i nesporni lider Zapadne Srbije.

V.Mitrić

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas