Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Loznica primer ženskog liderstva (video)

 

U prepunoj sali Vukovog doma kulture Lozničanke su sinoć na tribini u organizaciji Grada Loznice i Fondacije „Dajana Paunović“ imale priliku da čuju koje sve podsticajne mere u oblasti populacione politike i rodne ravnopravnosti sprovode naša država i Grad Loznica, ali i da se aktivno se uključe u razgovor i iznesu svoje stavove i ideje kako još više osnažiti ulogu žene i majke u društvu.
– Po mom shvatanju i uverenju žene su po rođenju heroji, junaci jer junaci i heroji rađaju junake u svakom vremenu i zajednici, od velikana lozničkog kraja kao što su Vuk Karadžić, Jovan Cvijić i drugi do predsednika Srbije Aleksandra Vučića – kazao je gradonačelnik i dodao da je misija, za koju se opredelila Dajana Paunović sa svojim timom nešto što nam je preko potrebno.
– Niste se vi drage Lozničanke našle tu gde jeste po ključu rodne ravnopravnosti. Vi ste se za vaše pozicije izborile vašim znanjem, posvećenošću, rezultatima. To je bila najsnažnija preporuka u oblastima i situacijama, gde sam kao gradonačelnik Loznice, mogao da vas podržim i dam svoj glas. Vi ste nam pomogle da budemo dobar primer u sprovođenju mera rodne ravnopravnosti – zaključio je gradonačelnik Vidoje Petrović.
Prema rečima Dajane Paunović, Fondacija je za samo dve godine, koliko postoji, postigla mnogo konkretnih rezultata kroz donacije i podršku ženama, ali i drugim građanima i deci iz ranjivih (osetljivih) kategorija stanovništva.
Paunović je istakla da je Loznica primer dobre prakse kada je u pitanju podrška i sprovođenje mera u oblasti populacione i politike ravnopravnosti polova i da je kao i njeni saradnici najponosnija jer je Fondacija inicirala ustanovljenje Zlatnog ordena „Svete majke Anastasije“, koji će dobijati majke koje imaju troje i više dece.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas