Loznica potvrdila svoju lidersku ulogu (video)

Predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) danas su gradonačelniku Vidoju Petroviću u Gradskoj upravi Loznice uručili još jedno iz niza velikih i značajnih priznanja za grad Loznicu pod nazivom Šampioni preduzetništva za 2020. godinu.
– Pravo je zadovoljstvo što smo u jednoj godini velike krize, izazvane pandemijom, zajedno sa našom državom i našom vladom uspešno kroz niz aktivnih mera dali važne podsticaje domaćim privrednicima i doprineli vitalnosti njihove proizvodnje – kaže gradonačelnik Vidoje Petrović.
Loznica u minuloj godini beleži povećanje preduzetničkih radnji za 131, a za 16 povećan je i broj privrednih društava.

– Takvi podaci su za ponos svake lokalne zajednice kao što je naša koja ima integrisan pristup sa vladinim i nevladinim sektorom, odlično partnerstvo sa lokalnim privrednicima i predstavnicima inostranih nkompanija koje rade u Loznici – kaže gradonačelnik Loznice.

– To se svakako primećuje i kroz najnovije prihode u budžetu grada koji su u prvom polugodištu uvećani za 258 miliona dinara u poređenju sa istim periodom lane, pri čemu se izdvajaju prihodi iz zarada i iz poreza na imovinu. To govori da imamo porast broja zaposlenih i realnih zarada, i s druge strane, da se povećava poreska osnovica broja korisnika novoigrađenih kvadrata industzrijskih, poslovnih i stambenih objekata – kaže Petrović uz podsećanje da osam godina nisu menjane poreske osnovice koje su među deset lokalnih zajednica gde su najniže.
Takmičenje gradova i opština “Šampioni preduzetništva 2020”, pokrenuli su NALED i Republički sekretarijat za javne politike, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i uz podršku projekta nemačke razvojne saradnje “Reforma javnih finansija – Agenda 2030” koji implementira GIZ. Cilj takmičenja bio je da se podstaknu lokalne samouprave na aktivno uključivanje u stimulisanje preduzetništva i legalnog poslovanja, kao i da se prepoznaju primeri najbolje prakse u Srbiji.

V.M.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas