Kupovina odeće preko interneta – gde i kako kupovati bezbedno

Obilazak prodavnica u tržnim centrima zamenilo je pretraživanje sajtova preko kojih se mogu naručiti odevni komadi mnogobrojnih brendova. Mnogi uživaju u online kupovini koja donosi mnogobrojne prednosti, poput uštede vremena, popusta, i većeg izbora. Ipak, ima i onih kojima savremena metoda kupovine ne ide od ruke. 

Ukoliko ste i vi među njima, odnosno nemate dovoljno informacija o tome kako da kupujete preko interneta, i skeptični ste po pitanju toga da li je to bezbedno – na pravom ste mestu. Ovim tekstom ćemo pokušati da vam rešimo nedoumice, i predočimo kako da što efikasnije, ali i bezbednije kupujete preko interneta. 

Online prodavnice sa brendiranom garderobom

Na online nebu zasijale su u punom sjaju internet prodavnice koje na svojim sajtovima objedinjuju različite brendove, i prodaju njihove odevne komade. One imaju dobro razrađen sistem poručivanja, putem koga sa lakoćom možete doći do željenog proizvoda. Primer za ovakav sajt  je MiaMaya online prodavnica.

Ovakve prodavnice obično imaju i objašnjenje procedure poručivanja za one koji se prvi put susreću sa online kupovinom, pa tako je samo potrebno da pratite korake kako biste došli do željenog proizvoda. Na ovim prodajnim sajtovima objedinjeni su kako brendovi visoke mode, tako i hight street brendovi.

Kupovina putem ovih sajtova je sigurna odluka. Reč je o proverenim online prodavnicama, koje kako bi poslovale moraju da ispune određene uslove koji potvrđuju da neće prevariti svoje potencijalne kupce, odnosno zloupotrebljavati podatke koji se ostavljaju na sajtu. 

Kupovina na zvaničnom sajtu određene robne marke 

Ukoliko tačno znate koji modni komad želite, kao i čiji brend je u pitanju, možete se odmah uputiti na sajt tog brenda za našu zemlju (ukoliko je u pitanju strana robna marka), i pogledati da li možete da naručite svoj komad odeće online putem. 

Obično onaj proizvod koji ne možete da nađete u radnji možete poručiti online putem. Ovakvi sajtovi funkcionišu na isti način kao online prodavnice. Potrebno je samo da pratite korake i da poručite željenu odeću, i tako ispratite željeni modni trend.

Ukoliko se brinete da li ćete pogoditi veličinu dobra vest je da određeni brendovi nude mogućnost da nakon poručivanja možete da zamenite odevni komad u radnji, ukoliko vam ne odgovara. Dakle, nema straha od toga da ćete uzalud potrošiti novac. 

Kako da proverite uslove poručivanja? 

S obzirom na to da smo vam predočili opcije koje mogu postojati prilikom poručivanja na sajtovima određenih brendova, treba da naglasimo i da ne važi isto za sve. Zato je važno da pažljivo pročitate uslove, prava i obaveze prilikom poručivanja.

To su obično ona sitna slova koja zaobilazimo u širokom luku, međutim, među njima se obično kriju vrlo korisne informacije u kojima se mogu naći baš one koje vas zanimaju. Ukoliko vam ipak treba dodatno pojašnjenje možete napisati mejl, ili kontaktirati call centar, čiji broj uglavnom stoji na raspolaganju. 

Ovo su opcije koji mnogi po difoltu izbegavaju, a zapravo mogu biti vrlo korisne, pa se zato ne libite da neku od njih iskoristite, i dobije informaciju o određenom proizvodu, bilo da je u pitanju donji veš, majica, patike ili bilo šta slično.

Poručivanje sa stranih sajtova – rizik ili povoljnost? 

Kupovina na domaćim sajtovima može biti u toliko lakša jer je sve pojašnjeno na maternjem jeziku, a i imate više poverenja u nešto poznato i nama bliže. Ipak, postoje oni koji ne osećaju barijeru prilikom kupovine na stranim sajtovima. 

Oni najpopularniji strani sajtovi za naručivanje odeće beleže veliki broj korisnika sa naših prostora, a razlog za to su povoljnije cene kao i znatno veći izbor garderobe i aksesoara. Ipak, pre nego što vas ponese ova virtuelna šetnja kroz svet mogućnosti istražite sa kog sajta poručujete.

Obavezno obratiti pažnju na to da li se plaća poštarina, i koliko bi trebalo da čekate željeni odevni komad. Primera radi, ako vam određena haljina, košulja ili cipele trebaju za određenu priliku, važno vam je da vam željeni modni komad stigne na vreme. 

Prilikom online kupovine je važno da budete oprezni, ali i slobodni da pronađete baš ono što želite i da na vrlo jednostavan način dođete do odevnih komada uz samo par klikova. 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas