Grad Loznica uručio nagrade najboljim učenicima

Svečani prijem za najbolje učenike u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Loznice održan je danas u Gradskoj upravi gde su pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tanja Glišić Matić uručili novčane nagrade i knjige đacima generacija.
Pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić istakao je da mu je zadovoljstvo što vidi najbolje učenike iz osnovnih i srednjih škola čiji je veliki uspeh najvećim delom njihova zasluga, ali i njihovih roditelja koji su im moralna i finansijska podrška i nastavnika koji su izvor znanja i oblikuju snagu mladosti i sistem vrednosti mladih ljudi.
– Grad Loznica je uvek tu uz vas. Tu smo da podržimo vaše planove u vašem usavršavanju svesni da snaga jednog grada i države počiva na broju obrazovanih ljudi i kvalitetu njihovog znanja. Budite sigurni da ulaganje u obrazovanje jeste ulaganje u dobru budućnost koja će se sigurno isplatiti. Mi smo grad koji već 20 godina stipendira mlade ljude, najuspešnije učenike i studente koji su promovisali naš grad ne samo u Srbiji već i izvan Srbije. U našem gradu se realizuje projekat „Loznica najboljima“ u okviru kojeg smo formirali „Tim za budućnost Loznice“. Taj tim je sastavljen od stručnjaka iz svih oblasti čiji je zadatak da naprave analizu kretanja Loznice kroz srednjoročni plan u svim sferama društvenog života. Ja verujem da ćete i vi sigurno biti u bliskoj budućnosti biti članovi tog tima – poručio je pomoćnik gradonačelnika.

Grad Loznica je budžetom za 2020. godinu za sve vidove obrazovanja (predškolsko, osnovno i srednje) opredelio 505.000.000 dinara, dok je za stipendiranje izdvojen iznos od 14.700.000 dinara.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas