KUKIĆ OBJEDINIO MEDALJE Bronza za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Danskoj

Srpska reprezentacija gluvih u rukometu je osvojila bronzanu medalju na upravo završenom Svedskom prvenstvu u Danskoj. Bez ikakve pompe i eksponiranja u javnosti, već treče odličje donose u poslednje tri godine pod palicom selektora Željka Kukića koji je uveo novi sistem rada u ovu selekciju.

Ekipu krasi veliki zajednički duh i konstantni kontinuitet igara za reprezentaciju.Ambicije reprezentacije na upravo završenom prvenstvu  su bile da svi daju sve od sebe, dostojanstveno predstave svoju zemlju i napadnu neku medalju. Njihov moto bio je „Jako Časno Srbija“ i baš u tom maniru su se ponašali i časno predstavili svoju državu.

Željko Kukić selektor Srbije

Lozničanin Željko Kukić selektor reprezentacije Srbije, ovom medaljom objedinio je odličja sa tri velika takmičenja Olimpijada, Evropsko i sad Svetsko prvenstvo.

-Čast mi je biti trener reprezentacije Srbije kao i ovih sjajnih momaka koji su se lavovski borili za nacionalni grb. Oni su na dostojanstven način prezentovali svoju zemlju, zbog čega sam jako ponosan na sve njih. U veoma strašnoj konkurenciji poput Hrvatske, Nemačke ,Danske, Turske i ostalih, uspeli smo da stignemo do medalje. Kad bi imali uslove kao selekcije koje sam naveo sigurno bi mi stajali na samom tronu – kazao je Kukić

Već sad ova selekcija Srbije se nalazi u samom vrhu svetskog rukometa i sigurnu da če u narednim godinama da nastavi dominirati na svim prvenstvima. Konstantna osvajanja odličja na velikim takmičenjima dovela su ih u situaciju da ih njihovi protivnici gledaju sa respektom. Pitamo se a već znamo, može li u skorije vreme bilo koja selekcija Srbije u rukometu imati ovakav status.

I zato kapa dole kompletnoj ekspediciji Srbije kao i našem sugrađaninu Kukiću koji nas je ponovo obradovao.

 

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas