Još jedna nova putanja do Banje Koviljače

Još jedna saobraćajnica na teritoriji grada Loznice doprineće razvojnim potencijalima.
Angažovanjem rukovodstva grada uz veliko razumevanje Puteva Srbije i Železnice, došlo se do kvalitetnih rešenja za pružni prelaz na deonici 450 metara nove putne trase iz centra Banje Koviljače koji ovu turističku destinaciju spaja sa Zaobilaznim putem. Za tu investiciju koja će doprineti boljoj posećenosti najpoznatijeg turističkog centra u Zapadnoj Srbiji, izdvojeno je 62 miliona dinara.
Gradski menadžer Dejan Stalović, objašnjava da je otvaranje saobraćajnice za putnička vozila, uslovila briga za bezbednosti građana, zbog pružnog prelaza.
Otvaranje ove putne trase, doprineće bržem protoku i rasterećenju saobraćaja iz pravca Šapca i Beograda, kao i graničnog prelaza, zatim Zvornika, Tuzle i Sarajeva, odakle u Banju Koviljaču tokom sezone stižu brojni gosti. Prema rečima gradskog menadžera, na povezivanje puta koji se ukršta sa prugom Šabac – Mali Zvornik čekalo se duže zbog usaglašavanja saobraćajnih rešenja sa propisima Železnica Srbije pri izradi bezbednog prelaza u nivou puta i pruge. On je podsetio da je lokalna samouprava imala obavezu da upodobi planska dokumenta shodno odlukama Gradskog veća i Skupštine, što je, zbog procedura, iziskivalo dodatno vreme.
Stalović je uputio zahvalnost građanima na strpljenju i izrazio očekivanje da novom saobraćajnicom u Banju Koviljaču dolaze stari i novi gosti u još većem broju, navodeći da će taj putni pravac olakšati saobraćajnu komunikaciju svih gradjana Loznice i našeg kraja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas