Jel ovo kraj Lige Šampiona,osnovana Super liga

Pobunjeni klubovi su saopštili da osnivaju novo takmičenje – Super ligu, koju će voditi klubovi.

„12 vodećih evropskih klubova okupili su se danas da objave da su se složili da uspostave novo takmičenje koje će se održavati sredinom nedelje, Super ligu, kojom će upravljati klubovi osnivači. Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Real Madrid i Totenhem su klubovi osnivači. Očekuje se da će se priključiti još tri kluba za uvodnu sezonu, koja treba da počne što je pre moguće“, navodi se u saopštenju klubova.
Klubovi insistiraju da ne žele da se ocepe od bilo kog takmičenja, već samo da osnuju novo takmičenje koje bi im donelo više novca i bilo ravnopravnije prema svima, jer misle da je UEFA nepravedna u raspodeli novca.
Ovoj ideji protive se svi: svi predstavnici liga „petice“, nacionalni savezi Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske, njihove lige, UEFA, ECA, kao i političari.
UEFA je zapretila da će izbaciti iz svih takmičenja sve koji budu učestvovali u novoj ligi, zapretila je i sudskim postupcima, ali i potencijalno zabranom igranja za reprezentacije svih igrača koji nastupe u novom takmičenju.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas