Heroji, uvek prvi među jednakima

Grb i mapa opštine Mali Zvornik ISa neskrivenim ponosom, integritetom, dostojanstvom i ostvarenošću, obaveštavamo čitaoce portala Loznica Info, da je u okviru akcije, organizovane u junu 2014. godine, na najslušanijoj radio stanici u Republici Srbiji, elektronskom mediju sa punom nacionalnom pokrivenošću ’’Radiju S“ i na “S  media internet portalu“, Mali Zvornik dobio četiri ’’Heroja Srbije’’, od 30 izabranih u konkurenciji od najmanje 100 kandidata, što je respektivna činjenica, srazmerno uticaju opštine Mali Zvornik na medijski prostor, na broj stanovnika i stepen pogođenosti posledicama elementarne katastrofe u okvirima Republike Srbije.

Republika Srbija, ni opština Mali Zvornik nikada neće zaboraviti maj 2014. godine, bujične poplave koje su razorile zemlju, opustošile trećinu naseljenih mesta opštine, prouzrokovale odrone, brojna klizišta, tragične i nenadoknadive gubitke. Ljudi su gubili domove, imovinu, bežali i spasavali se od nabujale vode, ali u ovim treškim trenucima nisu ostali sami.

Ceneći sve napore zvaničnih organa, ustanova i institucija države, sarađujući sa njima i na nivou lokalnih samouprava, za dobrobit svih sunarodnika i sugrađana, pojavili su se oni koji su učinili sve što je u njihovoj moći, koristeći iskustva, znanja i sposobnosti, pa čak, u toj tragediji, poput hrabrog pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice u Topoli, Dejana Lazarevića, žrtvovali svoje živote, kako bi pomogli unesrećenima.

 Tim povodom  i ’’Radio S’’ je organizovao akciju Heroji Srbije koja je trajala od 02.juna do 20.juna.

Odabrano je 30 pobedničkih priča, na osnovu pisama i preporuka slušalaca radija i čitalaca portala iz svih gradova, opština i seoskih naselja Srbije,  koje su emitovane na Radiju S i objavljene na S media portalu, a izabrani heroji nagrađeni su ’’Gigatron’’ desktop računarima.

http://www.radios.rs/s_actions/42/Heroji+Srbije

http://www.smedia.rs/img_new/heroji/Pravila.pdf?a=6

Sa teritorije opštine Mali Zvornik, izabrani su:

Avdo Potoković – Akcija “Heroji Srbije“, 05. juna 2014.

http://radios.rs/upload/Podcast/mp3/2014_06/Heroji_Srbije_PRICA_2_50856.mp3

Predrag Spasojević – Akcija “Heroji Srbije“, 10. juna. 2014.

http://www.radios.rs/upload/Podcast/mp3/2014_06/Heroji_Srbije_PRICA_2_12451.mp3

Dane Pepić – Akcija “Heroji Srbije“, 16. juna. 2014.

http://www.radios.rs/upload/Podcast/mp3/2014_06/HEROJI_SRBIJE_16_06_PRICA_2.mp3

Dalibor Krstić – Akcija “Heroji Srbije“, 17. juna 2014.

http://www.radios.rs/upload/Podcast/mp3/2014_06/HEROJI_SRBIJE_17_06_PRICA_1.mp3

https://www.infolo.rs/novinar-portala-loznica-info-proglasen-za-heroja-srbije-audio/

Ne sumnjamo da ćete i u budućnosti podržati svaki individualni napor i doprinos volonterskih grupa sugrađana, usmeren na efikasno otklanjanje posledica bujičnih poplava i odrona klizišta, uložen u doprinos obezbeđenju tehničke i humanitarne  pomoći ugroženim mesnim zajednicama i oporavak privrede opštine Mali Zvornik u periodu obnove koji sledi.

Dalibor Krstić, dopisnik portala “Loznica Info“,  Radija “Osvit“ Zvornik, osnivač i urednik Fejsbuk stranice “Mali Zvornik Internet novosti“.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas