Gradsko veće održalo 9 sednicu (video)

Gradsko veće je na 9. sednici, održanoj juče i danas, utvrdilo je predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2021. godinu i ostale tačke koje su bile na dnevnom redu.
Predsednik Veća i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ukazao je na značajan pomak u oblasti privrede i ekonomije u našem gradu što je uslovilo veliki rast budžetskih sredstava iz godine u godinu.
On je istakao da je budžet grada razvojni i projektni i da je Loznica na dobrom putu da se nađe u grupi od desetak najrazvijenijih gradova u Srbiji zahvaljujući pre svega brojnim investicijama u sektoru privrede i pametnim ulaganjima u infrastrukturu, obrazovanje i druge oblasti.
Članovi Veća izneli su konstruktivne predloge kako da se raspolaže budžetskim sredstvima za narednu godinu i kako da se efikasnije organizuju rad i aktivnosti Gradske uprave kao i preduzeća i ustanova na teritoriji grada Loznice.
Na Veću je utvrđena i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima čiji je osnivač grad Loznica za period od 01.01.2020. godine do 30.09.2020. godine, zatim Planovi detaljne regulacije za „Groblje 2” u Tršiću, „Groblje” u Jelavu, bloka između ulica Vojvode Mišića, Đure Jakšića, Svetog Save, Jovana Cvijića i trga Ante Bogićevića u Loznici, Odluka o gradskom vodovodu i kanalizaciji, programi poslovanja lokalnih preduzeća i ustanova, Godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije, predlozi odluka koje se odnose na oblast sporta, socijalne zaštite i drugo.

Budite bolje informisani od drugih gledajte prenose uživo, dobijajte informacije u sekundiPREUZMITE INFOLO MOBILNU APLIKACIJU

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas