BITKA ZA SVAKI ŽIVOT – Ušli smo u Kovid (video)

Prvi snimci napravljeni u kovid bolnici u Loznici. Redovi za pregled u ambulanti sve veći, u kovid bolnici skoro sve popunjeno.
U kovid ambulanti Doma zdravlja Dr Milenko Marin u Lozici dnevno bude pregledano između 250 i 300 sugrađana, koji se žale na tegobe i koji imaju simptome virusa korona, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.
U DZ organizovan je rad lekarskih ekipa, sa medicinskim sestrama i tehničarima, u tri smene. Posle pregleda i odgovarajuće dijagnostike, lekari odlučuju da li će pacijenta da upute u bolnicu ili će, uz prepisanu terapiju, biti na kućnom lečenju.

– Naši mladi lekari su, zaista, kroz ove mesece danonoćnog, neumornog i požrtvovanog rada stasali su prekaljene borce protiv ove pošasti, koja hara i kod nas i u čitavom svetu – kaže dr Krasavac.

– Posla ima, stvarno, kako se to kaže u našem narodu, preko glave. Dobro smo organizovani, naše ekipe su stamene i uspevaju da priđu detaljano svakom pacijentu.I u našoj ustanovi korona virus uzima danak, pa, recimo, danas, imamo pet pozitivnih među službenicima ustanove, dakle onima koji ne nose bele mantile.
Opšta bolnica u Loznici, u dva kovid odeljenja koja su na u okviru Internog i Grudnog odeljenja, zbrinula je, na bolničko lečenje, oko 110 pacijenata koji su zaraženi korona virusom, potvrdila nam je Dragana Mitrović, portaprolka ove ustanove.

– Svi lekari, svih grana medicine, bukvalno su na nogama sva 24 časa, u bobri za ljudske živote – kaže naša sagovornica.

– Sve što je moguće čini se, uz primenu najviših medicinskih aršina, da pomognemo našim pacijentima. Naše ekipe rade neumorno, posvećeno i stručno i nema opuštanja ni u kom smislu.
U „crvenoj zoni“, u koju je lično imala uvid naša ekipa, lekari i drugo medicinsko osoblje, bukvalno, ne staju. Običeni u skafandere biju bitku za svaki život. Ne oskudevaju, srećom, u lekovima, sanitetskom materijalu, uslovi smeštaju su odlični, jer je bolnica kompletno renovirana, a tu je i savremena dijagnostička oprema.

Dnevno, od kada je počeo treći talas pandemije virusa korona, u proseku, bitku protiv ovih ovog opakog virusa izgubi jedan do dva pacijenta.Borba za živote ostalih je, zaista, neprestana i osoblje rade, svaog časa i trena, i u bolnici i u Domu zdravlja, kao na traci…
V.Mitrić/G.Petrović

Budite bolje informisani od drugih gledajte prenose uživo, dobijajte informacije u sekundiPREUZMITE INFOLO MOBILNU APLIKACIJU

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas