Gradonačelnik uručio vrednu donaciju Domu zdravlja „Dr Milenko Marin“ (video)

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović danas je uručio ključeve novog sanitetskog vozila Grada Domu zdravlja „Dr Milenko Marin“. Ovom prilikom on je podsetio da je grad Loznica u poslednjih deset godina, u cilju podrške unapređenja kvaliteta rada zdravstvene službe, iz budžeta izdvojio skoro 75 miliona dinara.

„ Naš cilj je da ovakvim ulaganjima s jedne strane značajno unapredimo uslove rada zdravstvenih radnika, a sa druge strane i kvalitet usluga koje se pružaju građanima. Već ranije nabavljena su tri vozila za potrebe lečenja pacijenata na hemodijalizi, jedno za kućnu negu pacijenata i još tri za potrebe zdravstvenih radnika. Obezbeđena su i tri ultrazvučna aparata, kao i veći broj medicinskih aparata i opreme za laboratorijske i stomatološke potrebe. Ne mogu, a da ne pomenem, da je uloženo i u rekonstrukciju objekata u sklopu Domu zdravlja i u zdravstvene stanice, i da zaključim da su sva ova ulaganja pokazatelj koliko je važna uloga i mesto zdravstvenih radnika u jednoj lokalnoj zajednici,“ – izjavio je gradonačelnik.

Takođe, on se osvrnuo i na činjenicu da je više od trećine studenata iz Loznice koji primaju gradsku stipendiju na medicinskim fakultetima ili višim strukovnim medicinskim školama, što nas raduje, jer ćemo u budućnosti pored savremenih uslova za lečenje u Loznici imati i mlade, stručne kadrove koji će u svom gradu moći nastaviti svoju profesionalnu karijeru.

Direktorka Doma zdravlja dr Branka Krasavac se zahvalila gradonačelniku na ovoj izuzetno vrednoj donaciji i istakla da je to najbolji primer kako se neguje brižljiv i odgovoran odnos
prema građanima kojima Dom zdravlja pruža zdravstvene usluge.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas