Gradonačelnik Loznice posetio kasarnu u Klupcima: Otvoreni dani Vojske Srbije (video)

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, zajedno sa saradnicima, danas je posetio kasarnu „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Klupcima, povodom akcije „Otvoreni dani“ Vojske Srbije. U pratnji majora Bobana Petrovića, gradonačelnik je obišao izloženo naoružanje i opremu u upotrebi od strane vojske.

Petrović je izrazio zadovoljstvo što su građani imali priliku da se upoznaju sa najnovijim naoružanjem Vojske Srbije, ističući veliko interesovanje, posebno mladih ljudi.

„Poseta naših sugrađana,posebno mladih, potvrđuje da je Vojska oduvek bila deo naroda. Odluka najvišeg državnog vrha naše zemlje, predsednika Republike, predsednika Vlade, i resornih ministara, da ovaj garnizon zaista zaživi, u punom smislu je opravdana, kako u vojnom smislu, tako i kada je u pitanju samo odnos sa narodom, posebno mladima koji su zainteresovani da vide čime Vojska raspolaže i da razgovaraju sa vojnicima, oficirima i podoficirima. Važno je naglasiti da je dobro opremljena i obučena vojska garancija mira, sigurnosti i odbrane teritorije. Ovo je ključno ne samo za vojni aspekt, već i za odnos sa narodom. Više puta smo čuli izjave najviših državnih zvaničnika, počev od Predsednika Republike o važnosti dobro opremljene i obučene i osposobljene vojske, jer to je garant mira, naše sigurnosti i bezbednosti. To je i garancija da ćemo uvek, kao što se to kroz istoriju dešavalo, znati, umeti i moći da odbranimo svoju teritoriju, da zaštitimo svoj narod i da obezbedimo ono što je osnov svega – mir. Samo u miru možemo da sanjamo svoje snove i da radimo zajedno na realizaciji i ostvarivanju naših snova. Ja zaista čestitam svim pripadnicima ovog garnizona na trudu koji su uložili da nam sve ovo prikažu. Verujem da ćemo u narednim ovakvim događajima imati priliku da vidimo mnogo toga još u opremi i naoružanju naše vojske,“ rekao je gradonačelnik.

Kasarnu „Podnarednik Momčilo Gavrić“, dom 111. pešadijskog bataljona, sastavljenog od pešadijske, minobacačke i logističke jedinice, prve pešadijske čete, čete minobacača kalibra 120 milimetara, komandne čete i komande, posetilo je više stotina građana, pretežno mladih, koji su iskazali interesovanje za vojnu opremu i naoružanje.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas