Edukativne radionice u Podrinju – Klimatske promene i prirodni hazard

Za učenike viših razreda osnovnih škola u Malom Zvorniku i Ljuboviji u poslednjoj sedmici aprila biće održane edukativne radionice na temu „Klimatske promene i prirodni hazard“. Priliku da saznaju više o ovoj temi imaće učenici OŠ „Stevan Filipović“ u Radalju, 28. aprila, i učenici OŠ  “Petar Vragolic” u Ljuboviji, 29. aprila.

Radionice za osnovce posvećene klimatskim promenama i prirodnom hazardu  biće realizovane u okviru edukativne kampanje projekta „Dijalog za prevenciju prirodnog hazarda“, koji u opštinama Mali Zvornik i Ljubovija realizuje Unija ekologa „Uneco“ u partnerstvu sa udruženjima „Eko Drina“ Mali Zvornik i „Naša Ljubovija“.

Koordinator projekta za Ljuboviju Nebojša Aleksić rekao je da  je cilj edukativne kampanje podizanje svesti dece o pitanjima koja se tiču životne sredine. On je dodao da će na radionicama biti reči i o mehanizmima za učešće javnosti u odlučivanju o pitanjima zaštite životne sredine, u okviru teme „Imam pravo da znam“.

„Deca u izabranim školama imaće priliku da se na pravi način upoznaju sa predviđenim temama, jer će sa njima raditi stručnjaci Unije ekologa „Uneco“. Radionice će biti interaktive a predavanja prilagođena uzrastu dece i trajaće po dva školska časa, rekao je Aleksić.

U drugom delu edukativne kampanje, početkom maja, radionice za učenike biće održane u Krupnju i još jednoj osnovnoj školi u Malom Zvorniku.

Korisni linkovi:

www.prirodnirizici.rs

www.facebook.com/DijalogZaPrevencijuPrirodnogHazarda

Škola Stevan Filipović u Radalju


 stihl-baner-2

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas