Domaćinu iz Korenite kod Loznice pokradeno svo suvo meso , šteta veća od 150 000 DINARA

Mladom domaćinu Marku Jevtiću iz Korenite, kod Loznice, čija je kuća u centru tog sela, kraju druma Loznica-Krupanj, nedaleko od skretanja za Manastir Tronošu, nepoznati lopov ili više njih, ukralis u svo sušeno meso od dve zimine, koje su bile teške po 250 kilograma.
Slučaj je, odmah, prijavljen lozničkoj policiji, koja je uradila uviđaj.Šteta je veća od 150 hiljada dinara.Domaćin, ali i njegovi ukućani, je u očaju.Odgajili su velike zimine, smatrajući da će, što se mesa tiče, zimus moći da „nakrive kapu“, ali nisu računali na lopovsku ujdurmu, koja počinje odmah posle svinjokolja.
-Otac je otišao kod seste u Švajcarsku i poneo tri pršute, koliko dozvoljavaju da se ponose i to je sve što smo dobili od naših zimina -priča Marko, koji se, uz poljoprivredu, bavi građevinom, i kao i njegovi roditelji, slovi za časnog, poštenog i vrednog čoveka.

-Kad smo, danas, majka i ja krenuli u sušaru da skinemo meso i kosti, koje su bile osušene, videli smo šta se dogodilo.Lopov ili više njih su isekli, verovatno makazama za armaturu, šarke i potpuno „očistili“ sušaru.Ne možemo da dođemo sebi.
I drugi meštani strahuju, pa ističu da bi bilo kolosjajno ako bi policija uspela da ustanovi ko je pokrao Jevtiće, da ih izvede pred lice pravde, kako i drugima ne bi palo na pamet da tako nešto čine.Istraga je u toku.Policijci „sklapaju kockice“ uz ono što su uzeli na mestu događaja.U vreme krađe, koja se dogodila, verovatno, u noćnim satima, padala je kiša i ništa se nije čulo…

V.Mitrić

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas