Deca Srbije: Akcija podrške mladim roditeljima

Ispostava filijale za Mačvanski okrug Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Malom Zvorniku informisala je lokalnu javnost da je deo projekta “Deca Srbije“, namenjenog svim trudnicama i porodiljama.

U okviru tog projekta, jedanaest filijala u Srbiji, uključujući filijalu u Šapcu, u čijoj su nadležnosti i ispostave u Loznici, Krupnju, Malom Zvorniku i Ljuboviji, podržava akciju telefonskog savetovališta “Deca Srbije“ finansiranjem rada patronažnih sestara, koje će 24 sata dnevno dežurati kraj telefona i pružati podršku mladim roditeljima. Prioriteti i cilj ove akcije su unapređenje kvaliteta zaštite majke i deteta.

Za rad savetovališta, RFZO je organizovao dodatnu edukaciju medicinskih sestara, koje će pružati podršku trudnicama da ostvare zdravo materinstvo, savetovati porodilje o pravilnoj nezi dece i u slučajevima bolesti.

Sektor zа rаzvoj i informаcione tehnologije Fondа razvio je posebnu aplikaciju, na osnovu koje će medicinsko osoblje u svakom trenutku imati precizan uvid u potrebne podatke, karton korisnika i istoriju savetovanja. Oko 200.000 dece je u bazi podataka, a u 2013. godini odgovoreno je na više od 100.000 telefonskih pitanja i 25.000 upita mejlom. Roditelji najviše zovu servis u prvih šest meseci starosti dece, a najčešća pitanja vezana su sa dojenje.

Kontakt telefon savetovališta “Deca Srbije“ za filijalu Šabac, odnosno sve opštine Mačvanskog okruga je: 015/363-659, a korisne informacije možete dobiti i putem sajta http://www.halobeba.rs/ koji sadrži video savete za negu beba.

Izvor: RFZO/Blic Online

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas