Budžet od početka godine uvećan za 205 miliona dinara

Odbornici Skupštine grada Loznice su na 17. redovnoj sednici, između ostalog, usvojili Odluku o rebalansu budžeta za tekuću godinu. Kako je objasnio izvestilac, Zoran Tomić, načelnik Odeljenja za finansije i lokalnu poresku administraciju, prvi ovogodišnji rebalans proistekao je iz potrebe usklađivanja prihoda i rashoda, odnosno zbog uvećanja prihoda budžeta. Naime, za prvih 6 meseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, tekući prihodi su veći za 205 miliona dinara.

Ukupan iznos neutrošenih sredstava iz prošle godine u iznosu od oko 346 miliona dinara biće usmeren na odgovarajuće stavke za potrebe javnih preduzeća ustanova i organizacija.

Kapitalni projekti se nastavljaju, rekao je Tomić, navodeći rekonstrukciju javnog osvetljenja, video nadzor javnih površina, postavljanje nove semaforske signalizacije na 3 raskrsnice u gradu, izgradnju Linearnog parka na Lagatoru, Atletskog stadiona, igrališta za decu, podstanice na novom fudbalskom stadionu, zatim izgradnju fiskulturnih sala u Jadranskoj Lešnici i Gimnaziji „Vuk Karadžić“ kao i izgradnju i opremanje Smart siti centra.

Nakon višečasovne diskusije tokom koje su odbornici vladajuće većine izneli pohvale na račun planiranja gradskog budžeta i razvoja grada uz punu podršku države a neki od predstavnika opozicije izneli primedbe na raspodelu sredstava predviđenu rebalansom, odbornicima i građanima obratio se  gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović.

„Građani moraju da znaju da sve što se u ovom gradu radi novcem iz budžeta grada a neuporedivo više na osnovu sredstava koja izdvaja država Srbija na osnovu plana koji je, baš u ovoj sali 2018. godine definisao predsednik Republike Aleksandar Vučić, radi se transparentno.“ – rekao je gradonačelnik.

„Imamo nadzor koji kontroliše sprovođenje radova na konkretnom projektu, imamo komisije koje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama sprovode postupak izbora ponuđača i svako može da ostvari uvid. Ukoliko zaista postoji nešto što nije adekvatno tržištu, zna se koja je adresa. Ja sam uvek ovu govornicu i ovu skupštinu doživljavao kao mesto gde treba da pričamo o rešenjima, o unapređenju kvaliteta života naših građana i da nam građani uvek budu na prvom mestu.“ – dodao je između ostalog Petrović.

„Ja sam ponosan što sam, kroz politički angažman na osnovu podrške građana i podrške države a pre svega predsednika Aleksandra Vučića, uspeo da sa svojim saradnicima i mnogim ljudima koji su uključeni u sprovođenje tog programa, preporodimo Loznicu.“ – poručio je gradonačelnik.

Milena Manojlović Knežević, predsednica Skupštine je na ovoj sednici pozvala odbornike da minutom ćutanja odaju poštu preminuloj novinarki Zorici Višnjić, suvlasnici Lozničkih novosti, koja je tokom skoro 4 decenije profesionalnog rada u novinarstvu, između ostalog bila i dugogodišnji skupštinski izveštač.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas