Moderna fiskulturna sala u Lešnici, koja je od svog otvaranja u jesen 2008. godine u sastavu Osnovne škole „Petar Tasić“ pravi je zamajac sporta u donjem Jadru. Kroz sve kvalitetniju nastavu fizičke kulture za svoje osnovce predstavlja oazu daljeg unapređivanja klupskih sportova čemu je doprinela višegodišnja materijalno-finansijska podrška grada Loznice.
Ovih dana su uz podršku grada završeni molerski radovi duž cele hale, postavljene zaštitne mreže na svim zidovima i novi koševi za „kraljicu sportova“ koja ima sve više privrženika, kaže Dragan Đokić, direktor OŠ „Petar Tasić“.
– Reč je o radovima na kapitalnom održavanju objekata koji su u sastavu ove škole. Završili smo sve na prostoru koji koristi 450 učenika matične škole i još stotinu đaka iz izdvojenih odeljenja za čiju adaptaciju, zamenu stolarije ili radove u sportskim svlačionicama je uloženo oko dva miliona dinara, naveo je direktor škole. Inače, u suterenskom delu hale smeštene su prostorije mesne kancelarije i biblioteke, a tu su i dve manje sale za borilačke sportove.
– Loznica je sredina gde se u poluprečniku nalaze tri sportske dvorane – u Banji Koviljači, Lešnici i na Lagatoru, kaže pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.
– Ja se sećam da je izgradnja ove hale u Lešnici započeta devedesetih godina prošlog veka i da je nastavljena negde posle 2004.godine kada je na mesto predsednika opštine izabran sadašnji gradonačelnik Petrović, i da su tada intenzivirani radovi na njenoj kompletnoj završnici. Ova fiskulturna sala je za sve te godine doprinela podizanju novoa izvođenja nastave fizičke kulture u celom ovom kraju. Naš cilj je da koliko god da ulažemo u obrazovnu infrastrukturu bude ulagano i u sport, jer je u tome veliki značaj za zdrav razvoj mladih. Mi trenutno imamo izgrađene fiskulturne sale u školama u Banji Koviljači, zatim u gradskim“Anta Bogićević“, „Kadinjača“ i „Vuk Karadžić“, potom u Lipničkom Šoru, Dragincu i ovde, u Lešnici. Trenutno se grade još dve fiskulturne sale, jedna u Jadranskoj Lešnici i druga u Gimnaziji „Vuk Karadžić“ čime dodatno unapređujemo nastavu fiskulture u lozničkom kraju.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas