ZAVRŠENA MEĐUNARODNA MULTIMEDIJALNA STUDENTSKA LIKOVNA KOLONIJA U TRŠIĆU

Juče je završena 21. Međunarodna multimedijalna studentska likovna kolonija čiji organizator je Centar za kulturu „Vuk Karadžić“.

Tokom pet dana studenti i profesori sa umetničkih fakulteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Poljske stvarali su dela u različitim kreativnim radionicama, a posetioci znamenitog mesta Tršić mogli su da vide rukotvorine slikara, grafičara, vajara, dizajnera, tekstilaca ili kostimografa.

Posle svega što nam se dešavalo u proteklih godinu i više dana okupili smo se u Tršiću željni dobrog društva i zajedničkog stvaralačkog rada. Za dve decenije kolonija je postala mesto na koje se rado dolazi i mi smo imali nekoliko studenata koji su došli bez ranijeg dogovora. Snašli smo se za smeštaj i oni su nastavili da rade. Koliko je ovo mesto inspirativno govori i detalj da su studenti i profesori ostajali do zore kako bi završili nešto što su tokom dana započeli. Bilo bi dobro da se u skorije vreme oformi depo za ova umetnička dela jer ona to zaista zaslužuju – rekao je Marko Lađušić, redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas