Završena konferencija mladih na Jahorini

Trodnevna trilateralna konferencija „Mladi: ekologija – turizam – preduzetništvo“, završena je u subotu u hotelu “Bistrica” na Jahorini, usvajanjem zaključaka koji će biti prosleđeni ministarstvima i relevantnim institucijama, s ciljem poboljšanja stanja u ovim oblastima.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin, koji je predvodio delegaciju omladinskih aktivista iz Srbije, ukazao je na značaj nasleđa i tradicije za razvoj društva. On je istakao da u trenutku kada se u Sočiju otvaraju Zimske olimpijske igre, mladi iz čitavog regiona rade i druže se na Jahorini – planini koja je pre tačno 30 godina ugostila sportiste na istom dešavanju i koja je zahvaljujući tome postala centar okupljanja i simbol aktivizma.

Na konferenciji su najavljeni festivali, sportska i omladinska okupljanja, te predstavljeni kampovi i omladinski centri koji privlače hiljade mladih iz čitave Evrope. Prisutno je bilo više od 70 mladih ljudi iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, među kojima i 15 omladinaca iz Loznice.

Skup je organizovao Omladinski savet Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas