Završava se obimna istraga o ubistvima u vreme Miloševića

Ovih dana završava se obimna istraga o političkim ubistvima koja su obeležila vladavinu Slobodana Milošević, javila je jutros TV Pink, pozivajući se na izvore u MUP-u Srbije.

Dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Slobodan Milošević.

U toku su finalne provere ovih navoda nakon čega se može očekivati zvanično saopštenje istražnih organa.

Advokat Rajko Danilović izjavio je da se dokazi, ukoliko ih ima, moraju uvažiti, a neki od procesa revidirati ili dopuniti.

Danilović, koji je zastupnik porodice ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, naglasio je da težina i validnost dokaza utiče na procese koji su toku i da su važni dokazi, koje imaju MUP, odnosno BIA ili bilo koja služba, koja je obavljala te istrage.panda-png

„Srbija mora da se suoči sa svojom prošlošću, koja je ružna i tamna, ali bez tog suočavanja sa prošlošću nije moguće ići napred“, rekao je Danilović u telefonskoj izjavi za Jutarnji program TV Pink.

Danilović je rekao da ga nije iznenadila vest o tome da se završava obimna istrage o političkim ubistvima, koja su obeležila vladavinu Miloševića, gde dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Milošević.

„Da se začeprkalo po tom tiranskom sistemu, pod kojim smo mi bili godinama, utvrdila bi se ta nesporna činjenica, koju su svi videli, a retko ko je imao hrabrosti da o njoj i govori, a naravno, retko je ko, skoro niko, nije imao dokaza o tome“, rekao je Danilović.

Na pitanje da li sumnjičenje supruge, sina i celog Miloševićevog okruženja da je odgovorno za politička ubistva, a da pri tom Milošević o tome nije znao, predstavlja namerne dezinformacije, Danilović je odgovorio da je to deo propagande koja je jedno vreme bila efikasna i imala rezultata i da je u javnosti uglavnom takvo mišljenje, iako naivno i vladalo.

„Država nije privatni posed, pa da mogu ćerka, sin, žena da vršljaju. Ipak je država velika organizacija u kojoj jedan čovek odlučuje“, dodao je Danilović.

Izvor: Tanjug

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas