Zaštita životne sredine: Održane edukativne radionice u Radalju i Ljuboviji

U Radalju i Ljuboviji održane edukativne radionice učenika o prirodnom hazardu i klimatskim promenama

U okviru projekta „Dijalog za prevenciju prirodnog hazarda“ u Ljuboviji je juče, u OŠ „Petar Vragolić“, održana edukativna radionica za osnovce posvećena klimatskim promenama i prirodnom hazardu. Oko stotinu učenika ove škole, uzrasta od petog do osmog razreda, bilo je u prilici da, u okviru dva školska časa, putem zanimljivih prezentacija, sazna više o ovoj temi.

Učenicima su na slikovit način predstavljeni pojam i primeri prirodnog hazarda, uzroci klimatskih promena i uticaj promene klime na živi svet. U okviru radionice učenici su saznali više i o mogućnostima smanjenja zagađenja i emisije štetnih gasova, kao osnovnih preduslova za ublažavanje klimatskih promena. U tu svrhu učenicima je prezentovan i desetominutni film posvećen ovoj temi.

Radionica „Klimatske promene i prirodni hazard“ dan ranije, 28. aprila, održana je u OŠ „Stevan Filipović“ u Radalju, gde je oko 70 učenika učestvovalo u edukaciji.

Tokom radionica učenici obe škole bili su vrlo aktivni i zainteresovani za pitanja vezana za životnu sredinu.

Da su edukacije učenika bile uspešne potvrđuju i rezultati ankete, koja je nakon prezentacija rađena u obe škole, u okviru koje su učenici davali uglavnom tačne odgovore na postavljena pitanja.

U drugom delu edukativne kampanje, koju realizuje Unija ekologa „Uneko“, sa udruženjima „Eko Drina“ Mali Zvornik i „Naša Ljubovija“ , u prvoj polovini maja u planu je održavanje slične radionice u nekoj od osnovnih škola u Krupnju i još jednoj osnovnoj školi u opštini Mali Zvornik.

Izvor: Prirodni Rizici

Foto: Prirodni Rizici / Dalibor Krstić

Korisni linkovi:

www.prirodnirizici.rs

www.facebook.com/DijalogZaPrevencijuPrirodnogHazarda

Ljubovija OS


stihl nikolic

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas