Na redovnom zasedanju Gradskog štaba u Loznici, kojim je danas predsedavao komandant štaba, gradonačelnik Vidoje Petrović, usvojena je informacija o trenutnom stanju sa zaraznom bolešću kovid – 19 i ocenama Doma zdravlja i lozničke Opšte bolnice ”da su lakše kliničke slike obolelih, da epidemija jenjava, manje je lekarskih pregleda i zbrinutih pacijenata na bolničkom lečenju”, stoji u saopštenju dostavljenom iz gradske uprave.

Štab je usvojio godišnji izveštaj o radu i razmatrao predlog novog Operativnog plana odbrane od poplava duž vodotokova drugog reda. Šest radnih timova je u svakom trenutku spremno da doprinese zaštiti i zbrinjavanju ugroženih na bilo kom delu teritorije grada Loznice. Kako je saopšteno gradonačelnik je naveo da je ostvarena odlična saradnja sa Javnim preduzećem ”Srbijavode” i svim javnim preduzećima i savetima mesnih zajednica i podsetio da naš grad i država izdvajaju značajna sredstva za planske aktivnosti na uređenju vodotokova prvog i drugog reda. U ovoj godini, uz podršku ”Srbijavoda”, biće regulisano 10,2 kilometra korita reke Korenite i izgrađena tri mosta na Jadru i dva na pritokama, Koreniti i Stupničkoj reci, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, poslovi na održavanju vodotokova drugog reda, prema odluci Skupštine grada od decembra prošle godine ušli su u program rada KJP ”Naš dom”. Razmatrana je i informacija o stanju skloništa na teritoriji Srbije i grada Loznice i ocenjeno da se u ”ovom trenutku radi na njihovoj kategorizaciji i oceni stanja, što će biti poseban zadatak radne grupe za tu oblast u smislu njihove bolje funkcionalnosti”. U razradi je realizacija projekta za opremanje modernog prostora za potrebe Civilne zaštite u Sportskom centru ”Lagator” koji će ”stručno i kadrovski dati nov kvalitet u daljem radu ovog tela”.

Gradski štab za vanredne situacije danas je oformio još četiri stručno-operativna tima i imenovao nosioce zadataka na zbrinjavanju, asanaciji, pružanju prve medicinske pomoći i spasavanju u slučaju zemljotresa, kao i preporuku o obrazovanju Situacionog centra gradske uprave u Loznici pri ovom štabu.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas