Na prvom zasedanju novog saziva Gradskog veća u Loznici kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović razmatrano je više odluka važnih za funkcionisanje Grada, predlog Odluke o budžetu za 2024. godinu, Plan razvoja grada Loznice za narednih šest godina, Strategija urbanog razvoja područja Loznice za narednih deset godina, kao i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova.
Odlukom o novom budžetu grada Loznice planirani su ukupni prihodi od 4 milijarde 360 miliona 794 hiljade dinara. Za kapitalne investicije i ulaganja planirano je 762 miliona dinara što je 18 odsto od ukupnih sredstava u budžetu.
Budžet Loznice ima razvojni karakter, pa je tako, ovogodišnji sa 37, 2 miliona evra okrenut daljem ravoju grada, pri čemu su značajna sredstva opredeljena za realizaciju kapitalnih projekata. Današnji budžet grada Loznice od 4,36 milijardi je veći i iz godine u godinu sa sve većim brojem korisnika u odnosu na 2004. godinu kada je iznosio oko 420 miliona dinara.

Kao društveno odgovorna lokalna samouprava grad Loznica nastavlja da ulaže u obrazovanje, podršku porodici, sport i kulturu i sve ono što obogaćuje društveni život naših sugrađana. Činjenica je da u ukupnom budžetskom prihodu danas imamo 1,4 milijarde dinara po osnovu poreza na zarade zaposlenih što je rezultat privrednog rasta i povećanja stope zaposlenosti, istakao je gradonačelnik.
U ovoj godini planski se nastavljaju kapitalne aktivnosti – dalja izgradnja puteva i ulica na teritoriji grada, ulaganje u izgradnju vodovodne mreže, proširenje mreže led rasvete, nastavak ulaganja u podizanje energetske efikasnosti višeporodičnih stambenih objekata, nastavak radova na izgradnji Atletskog stadiona, završetak izgradnje fiskulturnih sala Gimnazije i sale u Jadranskoj Lešnici, rekonstrukcija prostora nekadašnje kuglane u sportskom centru, radovi u parkovskom kompleksu na Lagatoru, renoviranje zadužbinarskog doma u Banji Koviljači, izgradnja novih dečijih igrališta i mnogi drugi projekti.

Gradsko veće je usvojilo programe rada svih javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Loznica. U diskusiji o programima poslovanja konstatovano je da su sva javna preduzeća i ustanove odgovorile zahtevima i potrebama građana, a istaknuto je i stalno zalaganje rukovodstva grada da se u javnom sektoru stvara i izgrađuje ambijent racionalnog upravljanja svim resursima kako bi se više sredstava usmerilo ka novim investicijama.

Usvojen je i predlog Plana razvoja grada za period 2024 – 2030 godina kao i predlog Strategije urbanog razvoja područja Loznice 2024 – 2034 godine.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas