Započeta realizacija projekta “Ozbiljna priča” u okviru konkursa #ŠtaNamTeško

U okviru projekta “Ozbiljna priča“ danas su  u Domu za decu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači započeti radovi na uređenju dvorišta doma kao i popravka mobilijara za igranje i odmor . Projekat je organizovan u okviru konkursa #ŠtaNamTeško koji je podržan od strane Mladih istraživača Srbije, Centra za građansko delovanje i Ministarstva omladine i sporta.  Cilj projekta je poboljšanje uslova za odmor, igru i rekreaciju dece i mladih koji borave u domu. Projekat je napisan od strane Tima za budućnost Loznice uz podršku Kancelarije za mlade Loznica.

Principi kojima se vodimo u podršci #ŠtaNamTeško omladinskih volonterskih akcija su:

  • Podrška ličnom i društvenom osnaživanju mladih
  • Poštovanje ljudskih i manjinskih prava, ravnopravnost i zabrana diskriminacije
  • Jednake šanse za sve
  • Značaj mladih i njihove društvene uloge
  • Aktivno učešće mladih u razvoju celog društva i svojih zajednica
  • Saradnja aktera iz svih sektora za podršku volontiranja mladih
  • Društvena odgovornost i solidarnost

Šta je za nas bitno? Bitno je da akcija ima smisla: bude realno ostvarljiva, rešava neki konkretan problem ili potrebu zajednice, tj. poboljšava život u lokalnoj zajednici, neprofitnog je karaktera, tj. ne koristi se za ličnu dobit i mladi je sprovode volonterski, tj. dobrovoljno. Nastavljamo sa sjajnim projektima i dalje, koji će okupiti još više volontera  i drugih mladih koji žele da naprave pozitivne promene u svojim zajednicama.

Zahvaljujemo se na podršci Gradskoj upravi grada Loznice, medijima koji prate sve naše aktivnosti, javnim preduzećima „Loznica razvoj“, KJP“Naš dom“ i preduzeću za projektovanje, inžinjering i izvođenje građevinskih radova MBM RAD d.o.o .
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas