Zahtev nadležnim republičkim organima za hitno reagovanje

nebojsa zelenovic
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uputio je danas dopise Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Agenciji za zaštitu životne sredine i Velimiru Iliću, ministru zaduženom za vanredne situacije, za zahtevima za dobijanje potpune informacije o stanju oštećenog jalovišta i planovima za sanaciju izvora zagađenja, kao i o o stepenu ugroženosti voda i zemljišta.
“Informacije zbog kojih Vam se obraćamo neophodne su zbog pravovremenih reakcija i bezbednosti zdravlja građana”, navodi se, između ostalog u dopisima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića.

Članovi Štaba za vanredne situacije grada Šapca juče su obavestili javnost o činjenici da je voda za piće u Šapcu trenutno ispravna ali da je neophodno pojačati kontrole.

– Naložio sam JKP „Vodovod” uvođenje dodatnih aktivnosti na praćenju kvaliteta vode na izvorištima sa kojih se grad Šabac snabdeva pijaćom vodom. Takođe, neophodno je svakodnevno dostavljanje izveštaja o obavljenom uzorkovanju i rezultatima analiza kako bi građane Šapca pravovremeno informisali, rekao je gradonačelnik Šapca, koji i predsedava Štabom za vanredne situacije.

On je najvio da će Šabac u rešavanju ovog problema sarađivati sa Gradom Loznica i opštinama Bogatić i Krupanj.

IZVOR ŠABAC INFO

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas