Za svako novorođeno dete opština Mali Zvornik izdvajaće 100.000 dinara

Na predlog Opštinskog veća opštine Mali Zvornik, Skupština opštine donela je rešenje o visini roditeljskog dodatka u 2022. godini, koji za svako novorođeno dete iznosi 100.000 dinara.

Lokalna samouprava nastaviće da obezbeđuje i poklon pakete za novorođenu decu u vrednosti od 5000 dinara.

Obrazlažući predloženo rešenje, predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, rekao je da lokalna samouprava ovakvom odlukom nastoji da podrži porodice i ohrabri bračne parove u ulozi roditelja.
On je naveo da je novim rešenjem roditeljski dodatak od 100.000 dinara predviđen za svako novorođeno dete, bez obzira na to koje je po redu, za razliku od ranijeg rešenja po kojem je roditeljski dodatak za prvo dete iznosio 55.000 dinara, za drugo novorođenče 65.000 dinara i za treće i svako naredno dete 75.000 dinara.
Odredbe novog rešenja o visini roditeljskog dodatka biće primenjivane u novoj godini, za decu rođenu od 01. januara 2022. godine.
Jevtić je najavio da će opština Mali Zvornik nastaviti da primenjuje i unapređuje i ostale mere koje se tiču brige o porodici, kao što je obezbeđenje besplatnog prevoza za učenike i najstarije sugrađane, nabavka i besplatna dodela auto sedišta za decu, kupovina knjiga za prvake, finansiranje vantelesne oplodnje za parove bez dece i kupovina kuća sa okućnicom za mlade bračne parove, radi ostanka omladine na selu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas