Za bezbednije učešće najmlađih u saobraćaju podeljeno 45 dečjih auto sedišta

Opština Mali Zvornik nabavila je i besplatno podelila roditeljima 45 dečjih auto sedišta, za zaštitu najmlađih tokom vožnje.

Sigurnosne sisteme za decu sugrađanima su u ponedeljak, 06. septembra, uručili predsednik opštine, Zoran Jevtić, zamenik predsednika opštine, Miloš Radojčić, predsednik Skupštine opštine, Radovan Tadić, i zamenih načelnika Opštinske uprave, Branko Ilić.

Predsednik Jevtić predstavio je ovom prilikom mere koje lokalna samouprava sprovodi u cilju podrške najmlađima i podsticanja nataliteta.

Kao najznačajnije, izdvojio je izgradnju novog vrtića u mesnoj zajednici Donje Naselje, dogradnju višenamenske učionice i poboljšanje uslova za boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“, izgradnju i uređenje 7 dečjih igrališta po savremenim standardima, isplatu roditeljkog dodatka i podelu paketa za svako novorođeno dete u Malom Zvorniku, te nabavku i podelu dečjih auto sedišta.

On je naveo da će lokalna samouprava nastojati da za svako dete na području opštine do 5 godina starosti obezbedi auto sedište za bezbednije učešće u saobraćaju.

U protekle tri godine, koliko opština Mali Zvornik primenjuje ovu meru podrške sugrađanima, nabavljeno je i uz obuku o pravilnom korišćenju auto sedišta podeljeno više od 350 zaštitnih sistema za decu u saobraćaju.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas