VUČIĆ: Snažimo državu, gradimo kilometre nove nade i perspektive (video+foto)

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas je u Novom Selu-Prnjavoru obeležen početak radova na izgradnji brze saobraćajnice Šabac–Loznica, koja je deo  projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite odmah informisani.

“ Put će biti završen pre kraja 2024. godine.  Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice za sat i 10 minuta “ – poručio je Vučić i dodao da će ovaj projekat ojačati Mačvu i Podrinje, kao i da će privući nove investitore.

“ To će dodatno da podigne ceo Podrinjski kraj i za turizam, i sve drugo. Danas ovde gradimo istoriju” – kazao je Vučić.

„Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, ovaj veliki infrastrukturni projekat Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije“, rekao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da je vrednost kompletnog projekta Ruma-Šabac-Loznica 467,5 miliona evra.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Bili su tu i predstavnici opština Mali Zvornik Zoran Jevtić, Bogatić  Milan Damnjanović,Krupanj Ivan Isailović i Ljubovija Milan Janković.

Ukupna dužina deonice Ruma – Šabac -Loznica je 77 kilometara, od čega je autoput Ruma – Šabac dužine 22 kilometara, a dužina brze saobraćajnice Šabac – Loznica je 55 kilometara.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas