Vučić poziva narod na ujedinjenje

Potrebno je da se ujedinimo oko svih važnih pitanja i ekonomskog napretka Srbije i da pokušamo da shvatimo da se samo zajedno možemo boriti za naše interese, posebno na Kosovu i Metohiji i u celom regionu, kaže Aleksandar Vučić.
„Nakon gluposti i istinskog debakla skupa u organizaciji Đilasa, Obradovića i Jeremića, koji su pretili i nasilnim preuzimanjem vlasti, mislim da je važno da na sve njihove pozive na sukobe mi već u petak, na jednom od najvećih političkih skupova u Srbiji u poslednjih 50 godina, pozovemo ljude, ne političke stranke, na jedinstvo i ujedinjenje“, izjavio je u intervjuu za „Alo“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Prema njegovim rečima, poruke sukoba i podela među Srbima loše su za sve one koji žele da investiraju u našu zemlju i sve one koji žele da rade sa Srbijom.
Poruka o ujedinjenju Srbije najvažnija je poruka koju treba da pošaljemo ljudima sa skupa petak, 19. aprila u Beogradu, istakao je Vučić i najavio da će Peter Sijarto, mađarski ministar spoljnih poslova, biti jedini strani gost koji će govoriti na skupu.
„On je važan kao čovek koji nas podržava na evropskom putu, a posebno je bitno njegovo učešće nakon besprizornih izjava o Mađarima, koje smo pre tri dana čuli iz usta Sergeja Trifunovića i glasnog ćutanja svih njegovih partnera iz opozicije“, rekao je Vučić.

Vučić kaže i da predstojeći razgovori sa predstavnicima kosovskih Albanaca u Berlinu, na inicijativu Nemačke i Francuske, „nemaju nikakve veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova“.

Ističe da će teme sastanaka biti pitanje taksi i eventualnog nastavka dijaloga sa Prištinom.

Vučić je za današnje izdanje lista „Alo“ kazao da „nikakvo rešenje nije na ni vidiku“ kada je reč o Kosovu i Metohiji.

„Očekuju nas teški razgovori sa albanskim predstavnicima, neće biti laki ni sa Merkelovom i Makronom, ali to nema veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova. Tu će se govoriti o taksama i hoće li biti nastavka dijaloga. Nikakvo rešenje nije ni na vidiku. To je jedna od laži na koju se ne bih posebno osvrtao“, kazao je predsednik Srbije.

Razgovori u Berlinu, ranije su najavljeni za 29. april. Spekulisalo da se za taj sastanak priprema poseban francusko-nemački plan za rešavanje kosovskog pitanja. Zvanične poruke koje su dosad stizale iz Berlina bile su protiv promene granica, ali tako da poštuju celovitost takozvane Republike Kosovo.

Vučić je naveo i da će „uskoro“ i Skupština Srbije raspravljati o Kosovu i Metohiji.

Beta

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas