Vučić: Novac umesto Zvezdi i Partizanu dati bolesnoj deci

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je da će biti osnovan državni fond za podršku bolesnoj deci, a za koji će se izdvajati mnogo više sredstava nego što se to daje Partizanu i Crvenoj Zvezdi.

Vučić je naglasio da su ta dva kluba do sada dobila mnogo novca od države, a da će precizne brojke izneti u utorak uveče na javnom servisu.

Lider naprednjaka je rekao da je potrebno da se sport podrži, ali ne u toj meri i poručio da će klubovi morati na tržište i u privatizaciju.

“Idite na tržište pa kao što funkcionišu Junajted, Liverpul ili Barselona – baš me briga koji ćete model izabrati. Država ima važnijih stvari na koji će da troši novac”, poručio je Vučić.

On je naglasio da je na njemu da radi za građane Srbije.

“Osnovaćemo državni fond za podršku i solidarnost bolesnoj deci i mnogo više novca ićiće u taj fond, a mnogo manje u Zvezdu i Partizan, pa neka mi 17.000 puta skandiraju. Kako ono ide Ivice? Znam da se nekima od njegovih sviđaju te pesme, o njima nikada ne pevaju, ali dobro – da se zna da se nisam naročito uplašio”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom SPS Ivicom Dačićem nakon razgovora o novoj vladi.

Lider naprednjaka je rekao da priznaje svoju grešku kada je kao političar pokušao da pomogne tim klubovima.

“Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili veliku podršku i bio sam pomalo naivan verujući da kada se za nekoga borite, radite i mnogo vremena utrošite da nekome pomognete, da taj neko bar ume da kaže “hvala”, a ne da vas naziva najpogrdnijim imenima. Ali taj moj lični odnos nema mnogo veze, priznajem svoju političku grešku – grešku u načinu učešća i razmišljanja kako da se potroši državni novac “, kazao je Vučić.

Lider SNS je to rekao odgovarajući na konstataciju novinara da je jedno dete umrlo jutros, a da se veliki novac izdvaja za sportske klubove.

Izvor: Tanjug

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas