Vrtićima stara cena

Iz gradske kase u ovoj godini za osnovno, srednje obrazovanje i rad predškolskih ustanova biće izvdojeno 325 miliona dinara, otprilike koliko i lane. Taj novac će biti uložen u stipendiranje učenika i studenata, i obezbeđivanje uslova za rad dečjih ustanova, njihovo održavanje i osavremenjavanje.
ljubinko djokicKako je za „Novosti“ izjavio Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice, naglašavajući da će štednje biti tamo gde je realno potrebno, „ali ne i gde je najtanje“.

Profesor Đokić napominje da je grad Loznica pokazao kako se štedi prilikom javne nabavke za izgradnju zdanja za učenike i studente u Tršiću, kada je ušteđeno više od 50 miliona dinara i to para koje su došle iz državne kase, jer se radilo „maksimalno odgovorno, savesno i pošteno“.

Naš sagovornik ističe da za razliku od nekih drugih gradova, „nema govora da će cene u vrtićima u Loznici biti povećane, već će se nastojati da, ako bude bilo mogućnosti, budu i smanjenje“.

Na stipendije će, i u ovoj godini, moći da računa oko 120 studenata, čiji je prosek ocena na državnim fakultetima devet i više. Akademci će dobijati mesečno 8.000 dinara, a najuspešniji učenici, njih pedesetak, po 4.000 dinara.
– Veoma me je obradovala vest da će gradska vlast nastaviti da nam plaća prevoz – kaže Milisav Alimpić (86), iz sela Bradića, podno Iverka. – Meni je, baš na Novu godinu, kao i drugim vremešnim komšijama, matičar Milan Vasiljević u kuću doneo karte za januar, što je divna pažnja i briga.

Grad pomaže i rad odeljenja Tehničkog fakulteta iz Novog Sada, gde studira, već, druga generacija mladih, koji u rodnom gradu mogu da slušaju predavanja i polažu ispite, što je za njihove roditelje velika ušteda.

V.MITRIĆ // IZVOR NOVOSTI.RS

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas