Edita i Željko Vračević sa svoje troje dece podstanarski život u Malom Zvorniku zameniće seoskom sredinom Donje Borine i mirom u sopstvenom domu.
Kupovinu kuće na selu za ovaj mladi bračni par omogućila je Vlada Republike Srbije, preko Ministarstva za brigu o selu, u okviru Programa dodele bespovratnih sredstava za ove namene.
Ugovor sa porodicom Vračević o kupovini kuće sa okućnicom ministar Milan Krkobabić potpisao je nedavno u Palati Srbija.
„Ovo je za nas zaista novi početak i velika briga manje. Presrećni smo što ćemo napokon imati svoj krov nad glavom, a deca zdraviju sredinu za odrastanje“ izjavio je Željko.
Potpisivanju ugovora sa porodicom Vračević iz Malog Zvornika prisustvovao je zamenik predsednika opštine Milisav Despotović.
On je članovima porodice Vračević u ime rukovodstva lokalne samouprave čestitao na kupovini kuće i zahvalio Republici Srbiji i Ministarstvu za brigu o selu što su pomogli da ova porodica reši pitanje stanovanja, kao jedno od najvažnijih pitanja u životu svake porodice.
„Na ovaj način Republika Srbija odnosi prave, suštinske, ljudske pobede. Bez ovakvih pobeda ne možemo da idemo napred. Ovo su pravi heroji, ali mi im nećemo dati medalje – daćemo im ključeve. Dobiće svoj krov nad glavom i oni su budućnost Srbije“, poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, nakon potpisivanja 100 ugovora sa novim vlasnicima seoskih kuća sa okućnicom.
Krov nad glavom dobilo je još 248 ljudi, od čega je 98 mališana.
Time se ukupan broj useljenih kuća od početka programa popeo na 2.200, a samo ove godine dodeljena su sredstva za 540 korisnika ove vrste podrške koju pruža država.

1 thought on “Vračevići dobili svoj dom

Comments are closed.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas