Vojislav Šešelj u Malom Zvorniku nakon dve decenije

Lider Srpske radikalne stranke profesor dr Vojislav Šešelj, nakon dve decenije, posetio je Mali Zvornik, promovišući prvo izdanje knjige koje je, nastavljajući svoj naučnoistraživački projekat, objavio po izlasku iz zatočeništva u Haškom tribunalu. Povod za današnje okupljanje članstva i aktivista iz Malog Zvornika, Ljubovije, Krupnja i Zvornika je promocija knjige „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju“.

Vojislav Šešelj je u proteklih 12 godina, od 24. februara 2003. godine, obradio svoje rukopise i izdao osam tomova, u proseku na više od 1000 strana. Svoje rukopise po prioritetima predaje javnosti na uvid kao svedočansto i detaljnu analizu svih haških presuda.

Šešelj je kazao da je njegova najnovija knjiga rezultat svakodnevnog istraživačkog rada u haškom pritvoru i da pripada ciklusu ,,Srpski narod i novi svetski poredak“. Po svemu sudeći, ukrotio je ozbiljnu bolest i ima dovoljno energije za nova izdanja jer planira da objavi još četiri nove knjige, na osnovu obimne dokumentacije i rukopisa koje je doneo iz Haga. Šešelj je pred prepunom velikom salom Doma kulture u Malom Zvorniku naglasio da je pobedio Haški tribunal primenom tri nove metode u pravnoj praksi – inata, prkosa i bezobrazluka.

Gostima, članovima i simpatizerima SRS obratili su se i predsednik Okružnog odbora SRS za Podrinje Sreto Perić, v.d. predsednice Opštinskog odbora SRS Krupanj Aleksandra Damnjanović, predsednik Opštinskog odbora SRS Ljubovija Aleksandar Renovčević i Sulejman Spaho, bivši narodni poslanik i dugogodišnji član rukovodstva Srpske radikalne stranke u Loznici. Domaćin skupa bio je Milan Lukić, predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Malom Zvorniku.

U knjizi „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju“, uz osvrt na pravni i politički aspekt, obrađen je istorijat kosovskometohijskog problema i detaljno su analizirane sve haške presude koje se odnose na Kosovo i Metohiju. Šešelj je izneo stav da srpski narod mora da oslobodi okupiranu teritoriju Kosovo i Metohiju kao svoju vekovnu kolevku, a da će to biti moguće uz podršku Rusije.

Osim predstavljanja knjige dr Vojislav Šešelj je govorio o političkoj i ekonomskoj situaciji. SRS je u potpunosti suprotstavljena politici vladajuće većine i prozapadnih opozicionih stranaka koje teže evrointegracijama. On je kazao da Srbiji ne treba Evropska unija jer nas tamo ništa dobro ne čeka, a ona će se ionako raspasti, već da treba da se okrene Ruskoj Federaciji, svim oblicima integracija, ulasku u carinsku uniju, Zajednicu nezavisnih država (ZND), Evroazijsku uniju i novi vojni savez ODKB. Radikali se zalažu za status Srbije kakav danas ima Belorusija, sa svim povlasticama u nabavci energenata i mogućnostima plasmana naše celokupne industrijske i poljoprivredne proizvodnje na tržište Ruske Federacije.

Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) je vojni savez nastao na postsovjetskom prostranstvu, koji danas okuplja Belorusiju, Jermeniju, Kazahstan, Kirgiziju, Rusiju i Tadžikistan sa ciljem zajedničke odbrane i pružanja vojne pomoći u slučaju agresije na neku od članica. Ova organizacija je dospela u centar pažnje srpske javnosti pošto je Srbija 11. aprila 2013. dobila status posmatrača u Parlamentarnoj skupštini ODKB.

Dalibor Krstić izvor MALIZVORNIK.INFO

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas