Vlada stipendira 500 studenata za studije u inostranstvu

Vlada Srbije će, preko Fonda za mlade talente, stipendirati nastavak studija na master i doktorskim studijama u inostranstvu za skoro 500 akademaca, saopšteno je iz Ministarstvo omladine i sporta.
Fond za mlade talente je na sednici kojom je predsedavao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo odluku o dodeli stipendija za 495 studenata koji će školovanje nastaviti na vodećim svetskim univerzitetima.

„Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na master i doktorskim studijama u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima“, rekao je Udovičić.

Prema rečima ministra, nije mala suma koja je opredeljena za stipendije za inostranstvo.

bio-medica-baner-600x80

„To je velika pomoć za te mlade ljude i njihove porodice. Na ovaj način pomažemo našim najtalentovanijim mladim ljudima, kako bi se nakon studija na najboljim univerzitetima vratili u Srbiju i svojim znanjem pomogli razvoj zemlje“, kazao je Udovičić.
Među univerzitetima na kojima će naši studenti nastaviti usavršavanje nalaze se i Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju, Univerzitetski koledž u Londonu i druge prestižne svetske obrazovne ustanove.

Svi stipendisti Fonda za mlade talente imaju ugovornu obavezu da se po završetku studija vrate u Srbiju i da ovde rade pet godina.

Visina stipendije po studentu iznosiće nešto više od 540.000 dinara za jednu akademsku godinu.

Na ovogodišnji konkurs Fonda za mlade talente za stipendije u inostranstvu prijavio se 571 kandidat.
IZVOR // TANJUG

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas