„Više od vesti“ Gradonačelnik Vidoje Petrović – emisija TV Podrinje (video)

Jedan od najvažniji projekata u istoriji  grada je brza saobraćajnica Šabac-Loznica.
Više od godinu dana se intenzivno sarađivalo sa obradom ovoga plana, uključujući institut za puteve Srbije, kordinatora Srbije, Srbija vode itd – kazao je  Vidoje Petrović
Gradonačelnik je prošli četvrtak izašao na teren, kako bih se našla još neka rešenja, svaka primedba se veoma odgovorno realizovala. Izjavio je da je nemoguće ovakav projekat realizovali, a da pri tome ne dođe do bilo kakvog pomeranja, nije moguće ni u svetu pa i kod nas, čak imajući u vidu pomeranje trase ili neko rešenje, da će značajno poskupeti ovaj projekat, ipak se stajalo na strani građani.
Građani će biti bezbedni što se tiče reke Drine, koja je donosila poplave. U dva naseljena mesta Lipnički Šor, i u naseljenom mestu Jelav, imaće takozvane vodne objekte u vidu nasipa, čija će visina biti podignuta za hiljadu godišnjih voda, najviši vodostaja reke Drine zabeleženih u hiljadu godina, samim tim građani će biti zaštićeni i imaće sigurnost – kazao je gradonačelnik u emisiji „Više od vesti“
Sa druge strane prema Drini, ljudi imaju svoje poljoprivredno zemljište koje mora da obrađuju, biće obezbeđeno devet prelaza, devet nadvožnjaka tako da se vrlo racionalno vodilo računa o interesu građani. Država Srbija će vršiti obeštećenje, po veoma korektim cenama kako je zakon definisao, to je pre svega procena veštaka, poreske uprave,koji će vršiti procene i na osnovu toga će se vršiti obeštećenje. Prema informacijama koje se raspolažu, cene će biti više od tržišnih cena.
Gradonačelnik se zahvalio svim građanima koji su imali razumevanja za ovaj projekat, ali isto tako razume i one koji su zabrinuti, vezani za svoje domove, imovine.
Celu emisiju pogledajte na linku ispod.
Cela emisija „AKTUELNO“
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas