Uručene nagrade najboljim učenicima (video)

Danas je u Naučno-obrazovnom kulturnom centru ‘’Vuk Karadžić“ u Tršiću, organizovan tradicionalni svečani prijem za učenike koji su minule školske godine proglašeni đacima generacije u lozničkim osnovnim i srednjim školama kao i za one koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na državnom i međunarodnom takmičenju.  Ove godine dodeljene su ukupno sedamdeset i dve nagrade.

Ovo je divan povod današnjeg okupljanja da se u ime grada iskaže poštovanje učenicima, nastavnicima, profesorima i roditeljima, kao i zahvalnost jer  imati ovakav trend povećanja broja učenika koji na republičkom i međunarodnim takmičenjima postižu jednu od prve tri nagrade zaista odlična stvar rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović i nastavio:

– Prošle godine imali smo vas 39 koji ste osvajali te nagrade, ove se broj uvećao na 55. Tu su tradicionalno i đaci generacije u osnovnim i srednjim školama, njih 17, tako da nam to uliva ne samo optimizam nego i uverenje, koje potkrepljeno znanjem koje ste do sada usvojili i potvrdili, ne samo kroz ocene nego na raznim takmičenjima, da ovaj grad sa vama, vaši roditelji i vaše škole i svi zajedno sa vama imamo budućnost. Svesni smo da su znanje i zdravlje najveća bogatstva. Zdravlje moramo da čuvamo, a za znanje uvek da se borimo, da ga stičemo, jer bez obzira na okolnosti, gde se našli i u kakvoj situaciji, znanje vam niko ne može poništiti, niko ga ne može  ignorisati jer je svaki čovek svestan da znanje ima neprocenjivu vrednost.

Nagrađeni učenici dobili su prigodne novčane nagrade, fond za novčano nagrađivanje je ukupno 481.000 dinara iz gradskog budžeta, 75.000 više nego lani.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas