Uručene besplatne knjige prvacima u školama na području malozvorničke opštine

Osnovne škole u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji Malog Zvornika 01. septembra obišli su predsednik opštine, Zoran Jevtić, i zamenik predsednika opštine, Miloš Radojčić, i učenicima prvog razreda uručili besplatne udžbenike.

Knjige za prvi razred u protekla dva dana dobili su prvaci u svim malozvorničkim osnovnim školama, izuzev u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Stevan Filipović“ u Malom Radalju, gde je podela knjiga obavljena danas, 02. septembra, i OŠ „Nikola Tesla“ u Velikoj Reci, u kojoj će podela uslediti uskoro, po završetku nabavke knjiga.

Predsednik i zamenik predsednika opštine Mali Zvornik prilikom posete školama razgovarali su sa prvacima i njihovim roditeljima.

Oni su učenicima čestitali polazak u školu i poželeli im mnogo uspeha u sticanju znanja.

Prvi dan nove školske godine u školama počeo je uz intoniranje himne Republike Srbije „Bože pravde“ i čitanje pisma prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete Branka Ružića upućenog učenicima.

U prvi razred, u školskoj 2021/2022 godini, u 5 osnovnih škola na području opštine Mali Zvornik krenulo je ukupno 78 učenika, od čega u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Malom Zvorniku 31 učenik, u školi „Braća Ribar“ u Donjoj Borini 19 prvaka, u OŠ „Stevan Filipović“ u Radalju 14 učenika, u Osnovnoj školi „Miloš Gajić“ u Amajiću 6 i u velikorečkoj Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ 8 prvaka.

Praksu da nabavlja i daruje učenicima knjige za prvi razred rukovodstvo opštine Mali Zvornik primenjuje već nekoliko godina u nameri da podrži učenike, a roditeljima bar malo olakša ekonomsku situaciju, budući da polazak dece u školu iziskuje velike troškove.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas