Upriličen novogodišnji prijem kod predsednika opštine za veslača Dejana Jezdimirovića

Dejan Jezdimirović (18) iz Donje Trešnice, dvostruki državni prvak Srbije u veslanju i pobednik ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u veslanju u Bugarskoj, novogodišnje i božićne praznike proveo je u zavičaju, sa roditeljima, rodbinom i prijateljima.

Boravak uspešnog sportiste u rodnom mestu rukovodstvo opštine Mali Zvornik iskoristilo je da ga ugosti, čestita mu na ostvarenim uspesima u protekloj godini i poželi mnogo dobrih rezultata na takmičenjima ubuduće.

Na novogodišnji prijem upriličen u kabinetu predsednika opštine veslač Jezdimirović došao je u pratnji svog oca.

Predsednik Zoran Jevtić čestitao im je ovom prilikom Novu godinu i veliki hrišćanski praznik Božić, poželevši porodici Jezdimirović svako dobro, a prvenstveno dobro zdravlje.

Uspešnom veslaču, koji je, sudeći po rezultatima koje ostvaruje, krenuo putem starijeg zemljaka i kolege, Miloša Vasića, proslavljenog reprezentativca Srbije u veslanju, Jevtić je zatim poželeo da nastavi da ostvaruje izvanredne rezultate i nastoji da dostigne, a po mogućstvu i prevaziđe, Vasića, navodeći da je opština Mali Zvornik tu da mu pruži neophodnu podršku, kao i svim ostalim sportistima koji se trude i postižu uspehe.

Sjajne rezultate u veslačkom sportu, uporedo sa Dejanom, ostvaruje i njegova godinu mlađa koleginica, Jelena Erić (17) iz Donje Trešnice, takođe dvostruki drvžavni prvak Srbije u veslanju.

Oboje sportista su pre dve godine u Beogradu izborili dvostruka zlata, Dejan u skifu i dubl skulu, a Jelena u četvercu skul.

Dejan je predstavljao Veslački klub „Drina“ iz Malog Zvornika, koji je zahvaljujući njemu zauzeo visoko 5. mesto u ukupnom plasmanu svih klubova na prvenstvu države.

Sjajne rezultate u veslanju Dejan i Jelena ostvarili su i u 2021. godini, odbranivši najpre titule državnih prvaka u ovom sportu.

Osim toga, Dejan je osvojio i prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj, u C finalu takmičenja.

Na Balkanijadi u Makedoniji Jelena je zauzela drugo mesto, a na Evropskom takmičenju za veslače u Nemačkoj deveto mesto.

Dejan je na Balkanijadi bio četvrti, dok je na Evropskom prvenstvu u Minhenu zauzeo petnaesto mesto.

U svetu veslanja njih dvoje obreli su se zahvaljujući akciji potrage za mladim talentima, koju tradicionalno, već dugi niz godina, sprovodi Veslački klub „Partizan“, sa školama i lokalnim samoupravama u Srbiji.

U okviru ove akcije, u saradnji VK „Partizan“, opštine Mali Zvornik i Osnovne škole „Miloš Gajić“ u Amajiću, njih dvoje su pre dve i po godine, baš kao i Miloš Vasić 2006. godine, prepoznati kao izuzetno talentovani za veslački sport.

Sada je pred njima otvoren put za velike uspehe i nema sumnje da će ih ostvariti, ako nastave da vredno treniraju i nižu pobede.

Osnivanjem Veslačkog kluba „Drina“ 2019. godine, uz podršku VK „Partizan“ i lokalne samouprave, mladima u Malom Zvorniku pružena je prilika za bavljenje ovim izuzetnim sportom, ali i stvoreno mnogo više šansi za otkrivanje novih talentovanih veslača sa područja ove opštine ubuduće.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas