Nadezda Nada Lukić iz sela Runjana, nadomak Loznice, penzionisana službenica Medicinskog centra u Loznici, učesnica Drugog svetskog rata, koji je najviše provela na sovjetskom frontu za čije ju je zasluge odlikovao lično predsednik Rusije, Vladimir Putin, preminula je, jutros u 102 godini, saopštio je Života Isaković, predsednik GO SUBNOR u Loznici, koji je, sa saradnicima i prijateljima, poslednjih godina joj pokazivao maksimalnu pažnju i pomoć.
U 102 godini upokojila se partizanka iz Runjana kod Loznice. Vest o smrtu heroine iz Runjana za gradonačelnika Loznice je, „tužna, ali će sećanje o njoj, zbog njenog slobodarskoj i rodoljubivog dela, u ranoj mladosti, ostati večno“.

Opeleo će biti održano sutra ispred porodične kuće u Runjanima, u 12 časova, a sahrana je na Mesnom groblju u tom selu, jednom od najlepših u Jadru, koje je zavola od kada se utala sa muža Milutina, svog ratnog saborca i višedecebijskog bračnog druga. I njihov brak je obeležila ljubav i međusobno poštovanje. Iako partizanka tetka Nada bila je i te kako verujuća žena, slavila je Svetog Nikolu, porodičnu slavu i često poručivala da sloboda i mir moraju da se čuvaju kao i da nas je vera održala i „njojzi večno hvala“.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas