UDRUŽENJE „ŠETAČ-ICA“: ŠETNJOM I PRAVILNOM ISHRANOM DO ZDRAVLJA ORGANIZMA

Udruženje „Šetač-ica“ postoji godinu dana, a zdrava ishrana, šetnja i zdrav život vrednosti su za koje se zalaže i ispred kojih stoji. Nevenka Simić iz Loznice, učiteljica, pokretač je cele priče. Ova, izuzetno ambiciozna i uspešna žena o svojoj ideji kaže:

„Udruženje je formirano 2014. godine. Ispred Udruženja nalazim se ja, a inače sam utemeljivač naučnog projekta pravilnog unosa i potrošnje hrane. Cela priča pokrenuta je prošle godine i marketinški je dosta dobro odrađena. Istraživanje sam radila 13 godina i nakon toga sam se oglasila sa prvim predavanjem „Gljive u ishrani“. Okupila sam sve stručne ljude, prezentovala osam vrsta jela i govorila o redukciji telesne mase bez kontraindikacija. Ovo Udruženje sam ja utemeljila, a u tom Udruženju smo samo nas četvoro. Trebali smo prošle godine da počnemo da radimo u Hotelu „Podrinje“, sve je bilo pripremljeno ali pošto je bila ona katastrofa koja je bila, napisala sam da je hotel zatvoren. Inače, staza iznad „Tri česme“ se zove „Staza zdravlja“ i njome se može šetati u toku cele godine.“, rekla je Nevenka.

Svi koji žele da se priključe Udruženju trebali bi da znaju da se prvo moraju proći lekarske provere, a dnevna aktivnost traje oko sat vremena uz pravilnu ishranu. Šeta se uz pomoć štapova, a sve je usmereno ka održanju zdravlja i smanjenju telesne težine. Nevenka Simić ima svoj sajt na kome se možete detaljno informisati o svemu. 

Ona je napisala i knjigu „Šetnja kao terapija“, a bila je i gost emisije Žikina Šarenica. Kroz program Udruženja do sada je prošlo 36 ljudi. 

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas