Ubili ga jer je voleo ljude: Tužna priča o druželjubivom losu

Snimak losa koji je u nacionalnom parku „Great Smoky Mountains“ prišao fotografu i „čuknuo“ ga glavom, viđen je više od dva miliona puta za samo osam dana. Kako prenose strani mediji, nasrtljivi los je morao da bude uspavan zbog toga što je počeo sve češće da prilazi ljudima.

Fotograf Džejms Jork sedeo je pored puta, kada mu se približio los i počeo da ga njuška. Iako je nekoliko puta glavom ćušnuo Jorka, čini se da ipak nije želeo da ga povredi, već samo da se upoznaju.

Snimak je postao hit na „Jutjubu“, a na njemu se vidi kako je fotograf pognuo glavu nadajući se da će los otići. U jednom trenutku Jork beži u automobil, a kasnije se vraća po svoju opremu.

Kako prenosi „Dejli mejl“, rendžeri tvrde su posle incidenta morali da uspavaju losa, jer je bilo nemoguće navići ga da se ponovo plaši ljudi. Portparolka nacionalnog parka Moli Šrojer rekla je da se los stalno vraćao na isto mesto zbog ljudi koji su ga ranije hranili. Zato je navikao da im prilazi i prestao je da ih se plaši.

Fotograf je izjavio da ova odluka nema nikakve veze s njim i da mu je žao zbog smrti životinje.

– Volim i poštujem sve životinje i zato ih samo fotografišem, a ne lovim. Žalim zbog gubitka predivnog stvorenja sa kojim sam se povezao – rekao je Jork.

Izvor Blic online

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas