U opremanje sanitetskog vozila opština Mali Zvornik uložila oko 1.000.000 dinara

Opština Mali Zvornik uložila je iz budžeta oko 1.000.000 za opremanje novog sanitetskog vozila, kupljenog 2020. godine za potrebe Doma zdravlja, u cilju unapređenja rada ustanove, prvenstveno tokom pandemije zarazne bolesti Kovid – 19.

U okviru nabavke opreme za sanitet kupljen je defibrilator, EKG aparat, set od 3 Šancove kragne, spinalna daska, kardiološka stolica, set od 2 udlage, reanimacioni set, pulsni oksimetar, 2 torbe za ampule i 2 ručna merača pritiska.

Nakon opremanja vozilo su obišli i razgledali predsednik opštine Zoran Jevtić i predsednik Skupštine opštine Radovan Tadić, sa saradnicima.

Direktorka Doma zdravlja, Valentina Ristić, navela je da je sanitet u upotrebi već godinu dana i da je zahvaljujući ulaganju lokalne samouprave kompletno opremljen i ima sve što je potrebno za rad prilikom hitnog transporta pacijenata.

Novo sanitetsko vozilo koje je za lokalni Dom zdravlja kupila opština Mali Zvornik predato je ustanovi na raspolaganje 05. avgusta 2020. godine.

Sanitet kombi, marke Ford Custom L2H2, sa pratećom opremom, koštao je 3.750.000 dinara, a nabavljen je sredstvima iz budžeta opštine.

Deo sredstava za kupovinu saniteta, u iznosu od 600.000 dinara, obezbedili su lokalni privrednici, putem donacija.

Direktorka ustanove Valentina Ristić tom prilikom zahvalila je lokalnoj samoupravi i privrednicima na vrednoj nabavci za Dom zdravlja, istakavši da su kupovinom saniteta znatno poboljšani uslovi za rad ustanove.

Ovo je drugo po redu sanitetsko vozilo koje je opština Mali Zvornik kupila Domu zdravlja u poslednje četiri godine.

Prethodno je, 2017. godine, nabavljeno terensko sanitetsko vozilo, marke Dacia Duster, predviđeno prvenstveno za vožnju u brdovitim i teško dostupnim predelima.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas