U Omladinskog centra Loznice imaju neobičnog “kolegu”! (FOTO)

nikolic omla centarOmladinski centar u Loznici, pored velikog broja osnovaca, srednjoškolaca i studenata, svakodnevno ima još jednog, pomalo neobičnog gosta. Reč je o prelepom mešancu po imenu Bambi. Tokom protekle zime ovaj napušteni pas pojavio se u parku ispred Omladinskog centra i vrlo brzo pokupio simpatije zaposlenih i volontera. Njegovu umiljatost, privrženost i želju za druženjem niko nije mogao da ignoriše.
Na početku prijateljstvo se razvijalo u parku, gde je pas dobijao redovne obroke. Kako je vreme prolazilo Bambi se odvažio, prešao prag i smestio se pored radijatora na samom ulasku u Omladinski centar.
-Bio je to sam početak zime i dan je bio izuzetno hladan. Pretpostavljam da je takvo vreme nateralo Bambija da sklonište potraži kod nas. Malo smo se iznenadili kada smo ga videli unutra, ali nikome nije smetao. Šta više, bio nam je jako simpatičan.- počela je priču o Bambiji Mira Teodorovoć, pripravnik u Omladinskom centru.
nikolic omla centar 2Vrlo brzo svi su se navikli na njegovo prisustvo…
-Bambi je velika maza, gotovo da uopšte ne laje pa i ne ometa redovne aktivnosti koje se odvijaju kod nas. Svakog dan je prvi na „poslu“, jedino ga je jednom pomeranje sata zbunilo pa je tri dana kasnio, tako da ga svrstavamo u uzorne „radnike“. Uvek je tu da nas nasmeje i oraspoloži na čemu smo mu izuzetno zahvalni.nikolic omla centar 4
Kako bi ispunili sve potrebe psa, zaposleni su između sebe osnovali fond u koji prilažu simbolična novčana sredstva, dovoljna za hranu i usluge veterinara.
-Za ljubav i pažnju koju mu pružite pas će vam vratiti daleko većom merom. Naš prvi jutarnji susret, njegova radost i veselo mahanje repom mora da izmami osmeh, tako da nam svaki radni dan počinje na najlepši mogući način. Neverovatno je kako se Bambi brzo socijalizovao i shvatio gde treba obavlja svoje potrebe. Često u šali kažemo da je naučio čak i da kuca na vrata, što zapravo nije daleko od istine. Posebno nam je drago što su svi prihvatili Bambija. – kaže Tanja Glišić, šef odseka za mlade.
nikolic omla centar 3Ona je ispričala i da su brojne delegacije, iz zemlje i inostranstva, koje su posetile Omladinski centar veoma pozitivno reagovale na njihovog četvoronožnog volontera!
-Posebne pohvale zbog brige o životinjama dobili smo od Vila Šmita, stručnjaka za banjski turizam iz Nemačke, koji je obilazeći Srbiju nekoliko dana boravio i u Loznici. –ispričala je Tanja Glišić.
Svi u Omladinskom centru srećni su, je rim dolazak na posao ne pada teško, kada pomisle da će im obavljanje svakodnevnih dužnostu ulepšati, divan i umiljat pas Bambi!
Jedan napušten pas više nije na ulici, ima siguran obrok i ljubav, a jedan kolektiv dobio je novog, umiljatog člana!
Bravo Lozničani!
Veliko hvala Jovanu Nikoliću koji nam je poslao ovu priču!

baner-vrh

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas