U Malom Zvorniku u nedelju plivanje za časni krst

Tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst biće održano u nedelju na Drinskom jezeru, kod Malog Zvornika.

Takmičari će u 13.00 časova, sedmu godinu zaredom, plivati 33 metra do krsta, u znak simboličnog podsećanja na godine života Isusa Hrista.

Trci će prethoditi liturgija u Crkvi Sabora svih Srba svetitelja i litija do jezera.

Organizator je crkvena opština Mali Zvornik, u saradnji sa Turističkom organizacijom i pokroviteljstvo opštine Mali Zvornik.

Najavljeno je učešće preko 50 plivača iz Srbije i Republike Srpske, koji će biti podeljeni u tri kategorije: profesionalci, amateri i žene.

“Siguran sam da ćemo biti zadovoljni brojem učesnika, planiramo i novine u organizaciji takmičenja, kako bismo ga unapredili”, izjavio je sveštenik Mileta Tovarović, paroh crkvene opštine Mali Zvornik.

Livnica “Panteon“ iz Lipničkog Šora darodavac je bronzanog krsta, nagrade koju pobednik dobija u trajno vlasništvo, a obezbeđene su nagrade za prva tri mesta u svakoj kategoriji.

“Svesni smo krize u kojoj živimo, ali uvek verujemo u doslednost i istrajnost svih naših dobročinitelja“, istakao je Tovarović.

Prigodan umetnički program prirediće folklorna sekcija Biblioteke “17. septembar“ u Malom Zvorniku, te solisti i etno pevačka grupa iz Zvornika.  

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas